Acasă Economic Aplicaţia „Rabla pentru electrocasnice“ s-a blocat imediat după pornire

Aplicaţia „Rabla pentru electrocasnice“ s-a blocat imediat după pornire

1202
0
DISTRIBUIȚI

Ieri dimineaţă, la ora 10.00, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a dat startul unei noi sesiuni de înscriere în Programul „Rabla pentru electrocasnice“. De fapt, „a dat startul“ este mult spus, deoarece încă din primele minute aplicaţia prin intermediul căreia se rezervă vaucerele s-a blocat. Şi blocată a tot fost, în diferite răstimpuri, pe tot parcursul zilei de ieri, spre supărarea celor care chiar şi-au dorit să obţină subvenţia pentru a cumpăra echipamente eficiente energetic.

Mulţi dintre cei care au încercat să acceseze site-ul AFM s-au lăsat păgubaşi după câteva tentative de a se conecta, aşa încât în prima oră fuseseră rezervate voucere de vreo 500.000 de lei. Spre comparaţie, la precedenta sesiune, suma medie cheltuită în fiecare oră a fost de aproape două milioane de lei.

Apropo de suma pusă la dispoziţie pentru această a doua sesiune de înscrieri, trebuie precizat că aceasta este fix suma neutilizată (prin neutilizarea vaucerelor rezervate) după prima sesiune. Care sumă este imensă: 28,3 milioane de lei (potrivit datelor oferite de AFM), din cele 40 de milioane alocate iniţial programului. Altfel spus, aproape două treimi din vaucerele rezervate nu au şi fost folosite în magazine.

Principalul motiv al acestei aparente neseriozităţi a cetăţenilor cade, însă, în sarcina comercianţilor. Care fie nu şi-au dat interesul să se aprovizioneze cu electrocasnice puţin energofage, fie le-au scumpit taman înainte de debutul programului. De altfel, practica aceasta, a scumpirii produselor urmată de „reduceri“, a devenit tradiţională printre comercianţii din România. Dar, iată, s-a întors chiar împotriva lor. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.