Acasă Eveniment Ambulanţă împotmolită în zăpadă

Ambulanţă împotmolită în zăpadă

1807
0
DISTRIBUIȚI

l un copil cu febră, din comuna Icuşeşti (zonă înzăpezită), a fost salvat după cinci ore l echipajul medical a parcurs, pe jos, şase kilometri până să ajungă la micuţ

Viscolul năprasnic care s-a abătut asupra judeţului nostru a împiedicat activitatea echipajelor medicale ale Ambulanţei pe unele drumuri din zone greu accesibile. În unele situaţii, pentru preluarea persoanelor care au solicitat ajutor la Salvare, echipajele medicale au avut nevoie de ajutorul autorităţilor pentru a ajunge la pacienţi. Duminică, 8 ianuarie, cadrele medicale de la Ambulanţă, pompierii şi autorităţile au luptat cot la cot, pentru salvarea unui copil de 3 ani, din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, care acuza febră şi pro-bleme respiratorii. Zăpada abundentă, viscolul şi gerul au făcut ca drumurile să fie impracticabile în această zonă, ceea ce a făcut ca misiunea echipajelor să se desfăşoare în condiţii grele, spun reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Pe o distanţă de câţiva kilometri, perso-nalul medical şi-a luat echipamentul în spate şi a pornit-o pe jos până la micuţ.

„Până la domiciliul copilului, pentru care am fost solicitaţi, erau de parcurs şase kilometri de la locul în care ambulanţa nu a mai putut continua din cauza drumului împotmolit de zăpadă. Echipajele noastre au parcurs această distanţă pe jos, pentru că nu se putea ajunge cu nimic. Nu s-a putut ajunge la copil până nu a intervenit un plug. S-au implicat autorităţile, am fost ajutaţi de primari, pompieri şi chiar de localnici pentru a ajunge la pacient, care, în final a fost salvat şi transportat la Spitalul din Roman“, a precizat asistenta şefă – Mihaela Olaru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Misiunea în acest caz, din momentul în care echipajele au parcurs pe jos până la domiciliul copilului, inclusiv, transportul la spital, a durat cinci ore. În prezent, starea fetiţei este stabilă şi este monitorizată sub supravegherea cadrelor medicale de la Pediatrie.

Deşi sunt pregătite cu tot ce trebuie pentru iarnă, ambulanţele ajung la unele solicitări cu întârziere, în această perioadă în care în multe zone ale judeţului există probleme din cauza vremii. „Se ajunge cu întârziere, cu 10-15 minute, depinde de locurile solicitării. Până acum, problemele care au fost întâmpinate de noi, în aceste zile, au fost în zona Romanului şi Târgu-Neamţ, mai precis, localităţile Stăniţa, chiar la intrare în această localitate, la Urecheni şi Icuşeşti“, a mai spus Mihaela Olaru.

Măsurile de urgenţă după instalarea vremii cu viscol şi ninsori în judeţ, au impus transportul gravidelor aflate aproape de termen, din mediul rural, iar pacienţii dependenţi de dializă au fost de asemenea, transportaţi la spital.

(Maria NISTOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.