Acasă Blog

Spitalul Judeţean va transfera cazurile fără Covid-19, către alte spitale

0

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a fost desemnat, în mod oficial, spital de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu şi fără alte patologii.

După două săptămâni de stare de urgenţă, mii de nemţeni în şomaj tehnic

0

Câteva mii de salariaţi din judeţul nostru resmit pe deplin, din punct de vedere economic, efectele epidemiei de coronavirus – care a provocat încetarea completă a activităţii în anumite sectoare de activitate (hoteluri, restaurante, saloane de înfrumuseţare, frizerii, etc.) sau reducerea până la cota de avarie în cazul multor altora.

„Bombă“ în albia pârâului Agapia

0

Vinerea trecută (27 martie), un bărbat a găsit un proiectil exploziv în albia pârâului care traversează satul Săcăluşeşti (al comunei Agapia).

Copii fugari

0

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi agenţii pietreni încearcă să dea de urma a trei minori care, în seara de 28 martie, au fugit din Centrul „Sancta Maria“ unde erau instituţionalizaţi.

De luni reîncepe dezinfecţia străzilor din Piatra-Neamţ

2

Primăria Piatra-Neamţ informează cetăţenii că, dată fiind revenirea vremii la temperaturi de primăvară care permit realizarea dezinfecţiilor în spaţiile publice, începând de săptămâna viitoare în municipiu va reîncepe operaţiunile de spălare mecanizată a străzilor şi de dezinfecţie în toate cartierele oraşului.

Un pietrean a donat viziere medicilor

0

Ioan Marius Irimia, un bărbat din municipiul Piatra-Neamţ, s-a apucat de confecţionat, acasă, împreună cu familia, viziere pentru protecţia medicilor şi asistenţilor care sunt la datorie, în această perioadă, pe fondul luptei cu răspândirea coronavirusului.

Asociația Sf. Maria – Speranța Noastră împreună cu Clinica Dr. Măriuța -Medestetic a donat aparate de emisie

0

Urmărind îndeaproape situația critică cu care se confruntă echipa medicală și secția A.T.I. a Spitalului Județean de Urgență Neamț și îndemnați de sentimentul de unitate, empatie și bunătate, Asociația Sf. Maria – Speranța Noastră împreună cu Clinica Dr. Măriuța -Medestetic a donat aparate de emisie- recepție și materiale de igienă și protecție pentru cadrele medicale, atât de utile în această situație de urgență.

Și tu poți ajuta, drag cetățean, e nevoie doar de implicare, căci mai este nevoie de multe alte materiale pentru ca viața celor care acum sunt în suferință să fie mai ușoară, iar acestea sunt: mănuși sterile și nesterile(toate mărimile) ; măști UF; măști FFP2 ;  măști cu vizier; viziere; dispersere automate pentru săpun și dezinfectanți; șorturi impermeabile; botoșei chirurgie impermeabili; dezinfectanți mâini și suprafețe; cearșafuri (pat/plic-lenjerii); combinezoane; ochelari de protecție; halate de protecție impermeabile; dispersere hârtie prosop; role; hârtie tip prosop; lămpi UV; uși cu închidere automată; aparat pentru filtrarea aerului; colaci de susținere a capului; cuve pentru dezinfectare (ochelari și viziere); sisteme de comunicare emisie-recepție; pampers pentru adulți; aleze igienice; alcool sanitar; bonete chirurgicale de unică folosință).  “Vă mulțumim că ați deschis, din nou, brațele și sufletele către noi. Mulțumim pentru speranța pe care ați sădit-o în inimile noastre prin intermediul materialelor. Vă suntem recunoscători pentru ajutorul dat nouă, personalului și pentru sentimentul că există oameni pentru care noi contăm! Cu deosebită considerație, colectivul Secției A.T.I. -Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.”

Lista necesarului rămâne deschisă tuturor celor care, din pțtinul lor, vor dărui pentru cei care au în aceste momente atât de mare nevoie!

Încercând să fugă din carantină, a căzut de la etajul II şi şi-a rupt piciorul

0

Marţi seara (24 martie), un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, băgat în carantină sub pază după ce se afla în izolare la domiciliu, pentru că abia venise din străinătate, a căzut de la etajul II al internatului Liceului Economic, rupându-şi un picior. 

Peste 100 de angajaţi din sistemul sanitar, infectaţi cu COVID-19

0

Ieri, la nivel judeţean erau 163 de persoane aflate în carantină, iar alte 2.814 se aflau în izolare la domiciliu.

Piroman încătuşat

0

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Români au identificat şi reţinut, în ziua de 22 martie, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Bahna, pentru distrugere.

Criminalul de la „păcănele“ – sub acuzare

0

Răzvan Ioan Dascălu, bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna Piatra Şoimului, care pe 27 ianuarie l-a ucis pe consăteanul Liviu Ioan Turnea (36 de ani), a fost trimis în judecată de procurori, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru omor.