5.4 C
Piatra Neamt
duminică, decembrie 8, 2019
Acasă Blog

Hoaţă căutată

0

O femeie care a sustras nişte bani este căutată de poliţiştii Secţiei Rurale Ion Creangă.

Traficanţi arestaţi

0

Joi seara (5 decembrie), Tribunalul a dispus arestarea preventivă a patru localnici, reţinuţi anterior de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, sub coordonarea DIICOT, pentru trafic de droguri.

Comunicat de presa

0

 

  PREMIERE IN ARBITRAJUL ROMANESC

Curtea de Arbitraj Ilfov din Bucuresti a organizat cea de-a III-a editie anuala a Adunarii Generale a Arbitrilor Curtii la data de 28.11.2019, la hotel Caro in Bucuresti, eveniment in cadrul caruia s-au anuntat premiere deosebit de interesante pentru arbitrajul din Romania:

  • pentru prima data o Curte de Arbitraj a reglementat un mecanism specific pentru procedura prearbitrala;
  • pentru prima data in Romania o Curte de Arbitraj Comercial Institutionalizat organizat pe langa o Camera de Comert a luat in discutie oportunitatea de a modifica propria procedura arbitrala in sensul ca se elimina conditia referitoare la acceptarea ca Arbitru al Curtii exclusiv a persoanelor cu studii juridice cu minim opt ani vechime, deschizand astfel calea catre calitatea de Arbitru si a profesionistilor din alte domenii: economic, financiar, management, tehnic s.a.m.d.

Av. Alin Pop, Presedintele CAIB – BIAC, Presedinte Institutul Arbitral Roman, in deschiderea lucrarilor, a aratat ca Adunarea Generala este un moment in care Arbitrii se intalnesc si dezbat diverse aspecte legate de activitatea Curtii si despre tema arbitrajului in general, formand astfel o comunitate de specialisti in domeniul arbitrajului.

Reamintim ca 2019 este al treilea an de functionare al CAIB – BIAC in mandatul actualei echipe manageriale.

Pe lista de arbitrii CAIB – BIAC regasim 72 avocati, consilieri juridici, profesori si doctori in drept, dintre care un numar semnificativ de Arbitri din strainatate, cu o reputatie profesionala deosebita. Mentionam: Profesor Doctor Pablo Mendez de Leon – Decanul Leiden University, Director of the International Institute of Air and Space Law, Av. Geanina Munteanu Millet – Arbitru CMAP Paris, Anna Masutti – Professor of Air Law at the University of Bologna, Italy, membru in bordul European Air Law Association (EALA), Alexander Batalov – Doctor in drept, Associate Professor at the Faculty of law of M.V. Lomonosov Moscow State University, Master of Laws degree in International Air and Space Law from Leiden University in 2001, Neil Antohny Brown – Arbitru Melbourne, Australia, Minister, Member of Parliament, delegat la Adunarea Generala a Natiunilor Unite, Ralf Kruger – Avocat Gemania, Licentiat in Drept, Finante si Management.

In bilantul activitatii din ultimul an a fost mentionata o speta de drept international supusa procedurii prearbitrale a Curtii, in care au fost desemnati trei arbitrii. S-a precizat ca solutia data in acesta procedura nu produce nici un efect asupra unui eventual proces arbitral (cu exceptia incompatibilitatilor) si ca acesta solutie poate fi de natura a contura si forma convingerea subiectiva a partii care a formulat solicitarea in aprecierea oportunitatii declansarii procedurii arbitrale.

Update 05.12.2019:

Pe lista de Arbitri ai CAIB – BIAC sunt persoane cu o foarte buna reputatie si cu inalta  pregatire profesionala in domeniul juridic iar altii in alte specialitati.

Mai multe detalii: https://cezariulian.ro/arbitraj-comercial-premiere/

Impact fatal

0

O femeie de 74 de ani, din comuna Zăneşti, a murit într-un grav accident de circulaţie petrecut ieri dimineaţă, în localitatea natală.

„Lotru“ condamnat

0

În ziua de 4 decembrie, Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pe un bărbat din oraşul Roznov, care a tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori din pădurea statului. Este vorba despre Gabriel Crăciun.

Sabia lui Ştefan cel Mare ajunge la Piatra-Neamţ

1

Mâine, în Parcul Tineretului din municipiul Piatra-Neamţ, începând cu ora 12, se va desfăşura un ceremonial militar şi religios organizat în contextul împlinirii a 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, ocazie cu care va fi prezentată sabia (replica) marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, aflată în custodia Ordinului Militar „Sfânta Maria“ – Creştin Ortodox din Braşov.

Comisarul-şef Neculai Catană, noul şef al Poliţiei

0

De ieri, la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) a fost împuternicit, printr-un ordin al Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul-şef Neculai Catană, pentru o perioadă de şase luni.

Femeie dispărută

0

Daniela Crăciun, o femeie în vârstă de 62 de ani, din comuna Tămăşeni, stabilită în localitatea vrânceană Vadu Roşca, a fost dată în urmărire naţională de Inspectoratul Ge-neral al Poliţiei Române (IGPR), la începutul acestei săptămâni.

Păcănele ilegale de 29.000 de euro

0

O femeie din oraşul Bicaz a fost condamnată de instanţa de sub Baraj, în ziua de 2 decembrie, la trei luni de închisoare cu suspendare, pentru „desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc“.

Iubesc Hârtia ?

0

Foaia de scris, 1

Scrisul e sens, suportul nu prea contează, vrei să treci un mesaj, punct… şi când scrii pe Hârtie nu poţi să revii, sau e greu şi penibil, manuscrisele Kafka, Flaubert, Stendhal povestesc cât de greu şi penibil.

Un sfânt nemţean, pe calendarele bisericeşti din 2020

1

Arhiepiscopia Iaşilor a luat decizia ca pe calendarele bisericeşti creştin-ortodoxe din 2020 să-l promoveze pe Sântul Gheorghe Pelerinul, nevoitor şi iubitor de Dumnezeu, care a trăit, vreme de 25 de ani, adăpostit în turnul bisericii domneşti din Piatra-Neamţ.

Beţi la volan

0

Poliţiştii Secţiei Rurale Săvineşti au depistat în trafic, în după-amiaza de 1 decembrie, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Mărgineni, beat la volan.