Acasă Social A vrut să-şi dea foc în faţa Primăriei Piatra-Neamţ

A vrut să-şi dea foc în faţa Primăriei Piatra-Neamţ

5988
0
DISTRIBUIȚI

 

l un  bărbat din cartierul Speranţa a îngrozit autorităţile locale, după ce şi-a turnat benzină pe el şi a ameninţat că-şi dă foc dacă nu i se va da o casă l poliţiştii locali şi medicii au reuşit să-l liniştească şi să-l convingă să renunţe la gestul său extrem, cu promisiunea autorităţilor că-i vor rezolva problema

Momente terifiante s-au derulat, joia trecută (14 august, ora 14.00), în curtea Primăriei Piatra-Neamţ. Un bărbat din municipiul Piatra-Neamţ şi-a turnat benzină pe el şi a început să ameninţe

că-şi dă foc. Puţin a lipsit să nu se întâmple o nenorocire când a aprins chibritul şi-l agita pe lângă hainele îmbibate cu combustibil inflamabil, însă poliţiştii locali, chemaţi să-l potolească, au reuşit să-l imobilizeze. Personajul este Suraj Săulea, un etnic rom din cartierul Speranţa, de al cărui clan se leagă multe dosare penale de tâlhărie, lovire şi alte violenţe. Bărbatul a fost evacuat, acum câţiva ani, dintr-o locuinţă în Speranţa, şi acum locuieşte cu toţi copiii într-o cocioabă, pe care o împart şi cu o bunică de-a lor. De aici a pornit toată nemulţumirea lui, probabil sătul fiind să mai coabiteze în astfel de condiţii. Aşa că i-a trecut prin cap să forţeze mâna autorităţilor locale într-un mod extrem.

„Pe la ora 14.00, joia trecută, Săulea Suraj a fost la primărie şi a ameninţat că-şi dă foc. Zicea că nu are casă, i-a murit soţia acum de curând. S-a stropit cu benzină şi a aprins un chibrit. Noi am mers acolo imediat ce am fost sesizaţi şi, după mai multe minute de negociere, l-am convins să renunţe la gestul lui. Doamna viceprimar Simionică a ieşit să vorbească cu el şi l-a convins să se liniştească“, a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Speriaţi că omul şi-ar putea da foc, angajaţii primăriei, au sunat la 112. Aşa că după venirea poliţiştilor, a sosit şi o ambulanţă. Medicii de pe ambulanţă au reuşit să-l calmeze pe bărbat, cu ceva medicamente, i-au luat şi tensiunea, după care omul a putut sta de vorbă cu conducerea primăriei, pentru a-i spune baiul său. Viceprimarul Aurelia Simionică a fost cea care a purtat negocierile cu Suraj Săulea şi i-a promis ajutor neîntârziat, în condiţiile în care s-a speriat şi ea că şi-ar putea duce gestul până la capăt.

„A fost un caz izolat pe care l-am rezolvat la momentul respectiv. După ce i-au trecut nervii, i-am zis să vină la mine să rezolvăm problema lui, dar nu a mai venit. Noi ne-am interesat de situaţia sa, dar la primărie nu există nicio cerere de locuinţă din partea lui. Discuţia avută cu el a fost să revină la noi, după ce se linişteşte, ca să facem o cerere şi să deschidem dosarul. Din păcate nici acum nu a venit şi fără cererea lui noi nu putem face nimic. Am înţeles că sunt mai mulţi copii într-o casă, şi că stau cu o bunică. Noi am vorbit cu una dintre fetele lui, dar ea n-a mai venit. Nu ştiu, cred că a avut o cădere nervoasă, o izbucnire de moment, el mai are antecedente, dar e un om care lucrează, liniştit, serios în felul lui. Noi vrem să-l sprijinim dar trebuie să avem un punct de plecare, căci eu nu doresc, personal şi nici la nivel de primărie, să se întâmple astfel de gesturi extreme“, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.