Acasă Administratie A început montarea pietrei cubice pe drumul de pe Cozla

A început montarea pietrei cubice pe drumul de pe Cozla

1045
0
DISTRIBUIȚI

Lucrările de asfaltare pe strada de acces spre platoul de la Colibele Haiducilor s-au încheiat la mijlocul acestei săptămâni. Miercuri s-a finalizat şi racordul cu strada Ion Creangă, pe care s-a turnat un nou covor asfaltic, deşi acest lucru nu este trecut iniţial în proiect.

„S-a finalizat asfaltarea tronsonului dintre strada Ştefan cel Mare şi platoul Colibele Haiducilor şi am extins asfaltul şi pe strada Ion Creangă. Acum se lucrează la refacerea tronsonului între Colibe şi punctul Belvedere, prin reaşezarea şi completarea pietrei cubice şi colectarea apei pluviale“, a declarat viceprimarul Dragoş Chitic.

Drumul de acees pe Cozla a fost împărţit în trei tronsoane, autorităţile locale convocând specialiştii să găsească soluţii de refacere pentru fiecare porţiune în parte. Astfel, primul tronson până la Colibele Haiducilor a fost asfaltat, următorul tronson ce se continuă până la punctul Belvedere a început să fie refăcut prin reaşezarea şi completarea pietrei cubice cu cea scoasă de pe primul tronson, iar cea de-a treia porţiune, situată între punctul Belvedere şi Platoul Gospodinelor, va beneficia de intervenţie minimă pentru a se derula traficul auto în condiţii decente. Pe acea porţiune, primăria pietreană vrea să desfăşoare lucrări mai ample de reabilitare, dar acestea sunt preconizate pentru anul viitor, în funcţie şi de identificarea unor surse de finanţare. În paralel cu lucrările de reparaţii ale drumului, primăria, prin societatea Publiserv, execută şi lucrări de colectare şi dirijare a apelor pluviale, pentru a elimina problemele ce apar în cazul unor ploi abundente. Totodată, a fost interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone şi a fost interzis complet accesul auto de la Gospodine spre platoul Cozla, singurele excepţii permise fiind maşinile de intervenţie.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.