Acasă Politica Primarii PDL s-au răzgândit în privinţa plecării la PSD

Primarii PDL s-au răzgândit în privinţa plecării la PSD

1024
0
DISTRIBUIȚI

 

Ultima întrunire a liderilor PDL de la nivel naţional şi judeţean cu primarii proprii din Neamţ a adus ceva linişte sufletească şefului organizaţiei Alexandru Drăgan.

La această întrevedere, la care au participat mai mulţi primari care au câştigat alegerile, în 2012, cu echipa PDL, primarii celor două municipii (Gheorghe Ştefan de la Piatra Neamţ şi Laurenţiu Leoreanu de la Roman) au spus clar că nu vor părăsi partidul. La şedinţă a participat şi vicepreşedintele PDL de la nivel naţional – Gheorghe Flutur, precum şi Nicu Bălan – deputat PDL de Suceava.

„Şi domnul Ştefan, şi domnul Leoreanu au declarat că rămân alături de PDL şi vor lucra alături de noi în continuare la aceste alegeri. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi primari ai partidului, din 32 câţi avem, jumătate au fost prezenţi la întrunire, în timp ce restul au sunat şi au anunţat că au alte întâlniri importante pentru ei, cum ar fi cea de la Durău, unde s-au întrunit cu ceilalţi membri ai Asociaţiei Comunelor. Vreo şase erau în concediu, dar am vorbit cu toţi şi au spus că sunt alături de noi şi nu pleacă din PDL“, a declarat Alexandru Drăgan.

Cu toate acestea el a adăugat că până la finalul celor 45 de zile, timpul dat de ordonanţa migraţiei pentru aleşi să opteze pentru alte partide, se pot întâmpla multe. „Am discutat cu fiecare în parte. Mă refer la cei care au mers la PSD înainte de alegerile europarlamentare şi au devenit coordonatori speciali. Toţi mi-au spus că ori au primit fel de fel de promisiuni sau au fost presaţi să facă acest pas spre PSD. Unii         s-au convins că nu este bine“, a mai spus liderul PDL Neamţ.

Şi primarul Ion Rotaru, de la Alexandru cel Bun, despre care  s-a spus că a semnat alături de PSD, a infirmat aceste zvonuri: „Cine să mă primească pe mine la PSD? Nu mă duc acolo“.

La întâlnirea cu pricina s-au discutat mai multe aspecte legate de campania pentru alegerile prezidenţiale, dar subiectul principal a fost cel al strângerii rândurilor în cadrul PDL.

Subiectele de discuţie au fost împărtăşite şi cu Mugur Cozmanciuc, cel care conduce acum interimar organizaţia PNL Neamţ, şi cu senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

„Nici de la PNL nu cred că o să plece primarii. Unii au fost pe acolo, dar s-au răzgândit“, a spus senatorul nemţean, care a menţionat că totuşi nu are date concrete despre ce se petrece în acest moment.

Varianta

independenţilor

La începutul acestei săptămâni, adică la doar o zi de la momentul în care guvernul a dat liber la mişcarea politică, pentru 45 de zile, a aleşilor legaţi de partide, liderii PSD Neamţ au avut întâlniri cu toţi cei 23 de primari PDL şi PNL care şi-au anunţat intenţia de a trece la PSD. Acestora li s-a propus o strategie care  să-i scutească de acuzaţia de traseism politic: să se declare independenţi, iar din această postură să procedeze cum vor crede ei de cuviinţă faţă de partidele politice.

Conform noii ordonanţe, primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.

În cazul în care un ales nu depune niciun fel de declaraţie el va rămâne în partidul în care a fost ales. Secretarii judeţului, municipiilor, oraşelor sau a comunelor au rolul de a comunica situaţia centralizată la nivelul unităţii administrative, la prefecturi.

Lista primarilor care au fost alături de PSD înainte de alegerile europarlamentare şi pe care mizează PSD sunt:  Răuceşti – Ilie Apostoae, Timişeşti – Vasile Mărculeţ, Urecheni – Ion Tănăselea, Crăcăoani – Petre Zamfir, Sagna – Gheorghe Iacob, Stăniţa – Laurenţiu Todireanu, Ion Creangă – Petrică Prichici, Icuşeşti – Leonard Oprea, Valea Ursului – Viorel Smeria, Horia – Vasile Baciu, Pipirig – Marcel Prună, Poiana Teiului – Petru Bîia şi Roznov – Ionel Ciubotaru, Gherăieşti – Carol Bereşoaie, Dămuc – Anton Covasan, Gârcina – Aurora Lazăr-Bălan, Bicaz Ardelean – Constantin Bârsan, Pângaraţi – Petru Bordea (toţi de la PDL). De la PNL s-au anunţat Georgeta Blaj de la Boteşti şi Bogdan Ţarălungă de la Războieni, Pe-trică Bistriceanu de la Drăgăneşti, Daniel Lozonschi de la Brusturi şi Ioan Gheorghe Mihăilă de la Bălţăteşti. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.