Acasă Administratie 700.000 de lei pentru înlocuirea scărilor rulante chinezeşti

700.000 de lei pentru înlocuirea scărilor rulante chinezeşti

1029
2
DISTRIBUIȚI

Cele două scări rulante de la pasajul subteran Curtea Domnească, din centrul municipiului Piatra-Neamţ, care zac înţepenite de ani de zile, vor fi înlocuite. După mai multe încercări eşuate  de a le repara (nimeni nu s-a arătat interesat să se înhame la o aşa sarcină), Primăria Piatra-Neamţ a decis că „obiectelor de decor“ din buricul târgului le-a sosit sorocul şi a decis să le schimbe cu totul.

Municipalitatea a iniţiat licitaţia pentru desemnarea firmei care va înlocui scările rulante, şi căreia este dispusă să-i plătească – pentru demontarea scărilor vechi, reparaţii ale zonei, montarea scărilor noi şi reautorizarea ISCIR – 700.000 de lei. Scările rulante de la pasajul subteran au fost montate în cadrul unui proiect mult mai amplu, care viza punerea în valoare a ansamblului arhitectonic Curtea Domnească. Un proiect finalizat, chipurile, în 2015, dar care s-a dovedit cu multe hibe de execuţie care au tot fost cârpite. Nu fac excepţie nici celebrele scări „nemişcătoare“ – care sunt, şi la propriu (sunt fabricate, în anul 2012, de firma Zhejiang), şi la figurat, nişte chinezării.  În cadrul contractului de lucrări încheiat, în 2011, între municipalitatea pietreană şi Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti au fost achiziţionate şi cele două scări rulante. Conform obligaţiilor contractuale asumate, firma bucureşteană trebuia să sigure servicii de întreţinere, revizii generale, autorizare/reautorizare ISCIR şi înlocuirea pieselor de schimb / componentelor deteriorate / defecte. Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti a pasat responsabilitatea altei firme, care este reprezentantul furnizorului scărilor rulante; a fost încheiat un contract în acest sens, cu o valabilitate de 5 ani de la data recepţiei lucrărilor (septembrie 2018). În iunie 2015, respectivul prestator a înştiinţat Primăria Piatra-Neamţ că suspendă serviciile de întreţinere întrucât Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti nu-i achitase sumele datorate.

Mai trebuie precizat că autorizaţiile ISCIR pentru scările rulante au expirat în septembrie 2015.

(Liviu ILIE)

2 COMENTARII

  1. Primarul si viceprimarii din perioada cand s-au facut aceste investitii dezastruase trebuie sa plateasca pagubele nu noi , cetatenii. Lipsa responsabilitatii politicienilor duce la aceste situatii in care se arunca banii in investitii f proaste. Uitativa in jurul vostru, in Piatra Neamt si vedeti pe ce s-au cheltuit milioane si milioane de lei: pavarea trotuarelor cu dale care deja sunt distruse de intemperii, fatade de blocuri decolorate, telegondola care merge goala si pt care se blatesc dobanzi la dobanzi, moll la piata in care functioneaza doar autoritati ale primariei, drumurile si trotuarele in multe locuri sunt proaste, orasul s-a umplut iar de caini vagabonzi. Si cand aud ca iar candideaza Chitic ma apuca disperarea. Oare chiar nu se gaseste un gospodar adevarat? Uitativa la Cluj !

  2. Acolo au capusat banul public firmele lui Vasile Turcu (ex investitor la Dinamo) si pretenaru’ lu’ nea Gigi aka Pinalty, aka Gheorghe Stefan cunoscut si sub apelativul “Ti fac io pi tini” in perioada cand acesta din urma era primar de Piatra Neamt si mare scula in PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.