Acasă Eveniment 5.000 de lei pentru libertatea lui Ştefan

5.000 de lei pentru libertatea lui Ştefan

663
0
DISTRIBUIȚI

l primarul de Piatra-Neamţ ar putea ieşi din arest astăzi, după ce îşi va plăti cauţiunea l el este singurul din grupul arestaţilor din dosarul „Microsoft“ pentru care judecătorii au stabilit o cauţiune

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, în seara zilei de 17 noiembrie solicitarea făcută de avocaţii lui Gheorghe Ştefan de a i se înlocui starea de arest preventiv cu o altă măsură neprivativă de libertate. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi în dosarul „Microsoft“, aflaţi în arest preventiv.

Separat, însă, pentru Gheorghe Ştefan s-a discutat solicitarea de a fi eliberat sub control judiciar pe cauţiune iar magistraţii au stabilit valoarea acesteia la 5.000 de lei, sumă ce trebuie achitată în 24 de ore. Astfel, Gheorghe Ştefan, avea timp să achite cauţiunea până ieri seară. Astăzi, se va întâlni cu un alt complet de judecată al ÎCCJ pentru a rediscuta cauza. În mod normal, odată stabilită cauţiunea şi achitată în termenul prevăzut de judecători, Gheorghe Ştefan ar putea părăsi arestul.

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, la finele lunii octombrie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată. Sentinţa a fost dată de magistraţii Completului 14 din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi dosar au mai fost încarceraţi preventiv Dorin Cocoş (fostul soţ al Elenei Udrea), fostul ministru Gabriel Sandu şi afa-ceristul Dumitru Nicolae.

În referatul prin care au cerut şi obţinut arestarea primarului de Piatra-Neamţ, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descris, pe aproximativ 50 de pagini, detaliat, faptele de care este învinuit Ştefan, prezentându-le judecătorilor declaraţiile mai multor martori, un denunţ, precum şi probe care să susţină măsura încarcerării. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.