Acasă Administratie Ajutoarele alimentare europene merg direct la primării

Ajutoarele alimentare europene merg direct la primării

1228
0
DISTRIBUIȚI

Primăriile nemţene se pregătesc pentru a distribui ajutoarele alimentare pentru persoanele defavorizate, după ce au fost informate de Prefectura Neamţ în legătură cu modalităţile în care se vor desfăşura procedurile de primire şi depozitarea alimentelor.

În cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014 vor fi distribuite ca ajutoare alimentare făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pateu de ficat.

Livrarea acestora se va face în două cutii de carton cu conţinut identic.

Fiecare cutie va cuprinde ½ din cantitatea alocată pentru o persoană.

O cutie conţine: 3 kilograme de făină albă, 3 kilograme de mălai, 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, un kilogram de zahăr, 4 conserve cu carne de porc a câte 400 de grame fiecare, 3 conserve de carne de vită a câte 300 de grame fiecare şi 5 cutii de pate de ficat a câte 500 de grame fiecare.

Distribuirea ajutoarelor va fi făcută in termen de 30 de zile de la recepţia la primărie, asigurându-se un ritm de minimum 1/3 din cantitate la fiecare 10 zile.

Pentru persoanele care deţin cupon pachetele cu alimente se ridică pe baza cuponului şi a documentului de identitate, reprezentantul primăriei păstrând cuponul.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile de grup ţintă beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată.

Operatorii economici cărora le-au fost atribuite contracte în urma câştigării licitaţiilor publice organizate de Ministerul Fondurilor Europene livrează ajutoarele alimentare direct primăriilor. În acest sens primăriile vor trebui să comunice MFE adresele de livrare/depo-zitare si persoana/persoanele de contact la adresa de poştă electronică contact.poad@fonduri-ue.ro. Depozitele trebuie sa aibă condiţii de acces pentru camioane de mare tonaj.

Vor beneficia de ajutor mai multe categorii sociale, printre care familiile şi persoanele singure care primesc doar venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii, pensionarii care au venituri sub 400 de lei, cei ai sistemului public care au indemnizaţie socială sau cei care au un handicap grav şi accentuat (adulţi şi copii).

Mai primesc ajutor şi veteranii şi văduvele de război cei care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, sau personele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Nu sunt uitaţi nici eroii, revoluţionarii din 1989, cei care au participat la revoltele muncitoreşti de la Braşov, din 1987.

Beneficiarii au primit la domicilii cupoane individuale – pe care sunt înscrise numele, prenumele, codul numeric personal şi adresa de domiciliu ale persoanei, precum şi alimentele şi cantităţile din program.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.