Acasă Cultura Weekend plin la Teatrul Tineretului

Weekend plin la Teatrul Tineretului

4742
0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi, în acest weekend, la Teatrul Tineretului pentru a urmări, în sala Studio „Corneliu-Dan Borcia“, două spectacole. Este vorba de piesele „Am căzut în cap, da-mi trece“ şi „Chelnerul mut“.

Aşadar, sâmbătă, 2 aprilie, la ora 19.00, actorii Adina Suciu, Ingrid Rubu, Victor Giurescu şi Răzvan Bănuţ vor pune în scenă piesa „Am căzut în cap, da-mi trece“, după Slawomir Mrozek, în regia Antonellei Cornici.

Textul „O zi de vară“ al celebrului dramaturg polonez Slawomir Mrozek devine doar un pretext în spectacolul Antonellei Cornici, care deturnează piesa dinspre luci-ditatea amară a eşecului existenţial spre speranţă.

Pentru duminică, 3 aprilie, Teatrul Tineretului anunţă piesa „Chelnerul mut“, după Harold Pinter, un spectacol de Rareş Pîrlog. Din distribuţie fac parte actorii Florin Hrişcu, Răzvan Bănuţ şi Rareş Pîrlog.

„Chelnerul mut“ a fost scrisă în 1957, în anii când Pinter aparţinea grupării de tineri dramaturgi Angry Young Man, din Londra, şi propunea deja ceea ce criticii au definit mai târziu o nouă linie a absurdului. La Teatrul Tineretului piesa a fost montată pentru prima dată în octombrie 1993, în regia lui Alison Sinclair, scenografia: Adina Panaitescu, avându-i în distribuţie pe Florin Măcelaru (Ben) şi Liviu Timuş (Gus). În „Chelnerul mut“ privitorul este surprins de suspansul detectivistic, de jocurile absurde de cuvinte care stârnesc râsul, de tăcerile semnificative, acele tăceri care nu tac niciodată pentru că sunt răspunsuri la provocările realităţii tensio-nate.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.