Acasă Sport Volei masculin – Divizia A1 / În disputa cu bănăţenii, Moldovenii-s fruncea

Volei masculin – Divizia A1 / În disputa cu bănăţenii, Moldovenii-s fruncea

894
0
DISTRIBUIȚI

 

VCM Piatra Neamţ – Banatul Caransebeş 3 – 0 (19, 15, 22)

Divizia A1 de volei masculin a programat la finalul săptămânii trecute etapa cu numărul VI din cadrul turului primei faze.

Două dintre meciurile acestei runde s-au jucat în devans.

Vineri, 14 noiembrie, s-a jucat la Zalău partida dintre ardelenii de la CSVM şi piraţii de la Tomis Constanţa. Confruntarea a fost de fapt marele derby al acestui tur, iar ardelenii trebuiau să demonstreze că pot stopa dominarea piraţilor din ultimii ani. Cele două echipe erau la egalitate de puncte şi împărţeau primele două poziţii ale clasamentului. Piraţii au aplicat ardelenilor o severă corecţie, reuşind să învingă aproape fără replica gazdelor, cu un categoric 3 – 0.

Tot vineri seara s-a mai jucat şi partida dintre SCM U Craiova – locul III, cu Şimleul Silvaniei. Oltenii au câştigat cu un rapid 3 – 0 şi rămân o echipă redutabilă şi în acest sezon.

După programul normal, sâmbătă, 16 noiembrie, s-au disputat celelalte patru meciuri.

Echilibrat se anunţa cel de la Dej, unde someşenii au primit vizita echipei din Galaţi. Cele două echipe au loturi de valoare apropiată, aşa că finalul era unul imprevizibil. Oaspeţii confirmă parcursul bun de până acum şi au smuls de pe Someş două puncte preţioase, scor 2 – 3.

Dinamo Bucureşti – zdrobită în etapa precedentă de echipa din Zalău chiar pe propriul teren, avea iar un meci dificil, cu mine-rii din Baia Mare, chiar dacă partida se juca la Bucureşti. Bucureştenii s-au impus cu 3 – 0.

Militarii de la Steaua nu aveau nicio şansă în confruntarea cu CSM Bucureşti, însă calculele hârtiei au fost date peste cap, deoarece Steaua a câştigat cu 3 – 1.

Primul succes pe teren propriu

Banatul Caransebeş a promovat în vara acestui an în Divizia A1.

Bănăţenii au reuşit o campanie senzaţională de trasferuri, reuşind să aducă 9 jucători la echipă.

Dintre aceştia reţine atenţia Fabian Birău – centru, fost component al naţionalei de seniori, Dan Borota – extremă, component al naţionalei de seniori, dar şi experimentatul Laurenţiu Vânătoru – coordonator, fost la vicecampioana SCM U Craiova.

Banatul Caransebeş a mai reuşit să aducă şi trei jucători din străinătate: Vladan Aleksic – centru, din Serbia/ Vladimir Jovic – libero, tot din Serbia/ Nenad Sormaz – extremă, din Bosnia.

Deşi oaspeţii de astăzi sunt pe locul IX în clasament, au avut un program dificil până acum.

Pietrenii sunt mai sus în clasament, însă nu au gustat încă din cupa victoriei pe teren propriu.

Dan Gavril şi Nicu Buruş au pregătit bine meciul cu bănăţenii.

Pietrenii au început în formula: Peter Kecskemeti – Ştefan Lupu, Codrin Mocanu, Alin Bălan, Serghei Predius şi Cris-tian Iosif, cu Rareş Gavril – libero.

Faptul că această formulă nu a avut nevoie de nicio înlocuire pe parcursul meciului demonstrează că pietrenii au evoluat excelent.

În primul set băieţiii noştri se vor desprinde la 8 – 4, diferenţă care va fi păstrată pe tot parcursul setului şi va fi suficientă pentru a încheia cu 25 – 19.

Actul secund avea să fie dominat cu autoritate de pietreni: 8 – 3, 16 – 9, 20 – 13 şi 25 – 15.

Abia în setul III oaspeţii au o tresărire, în sensul că vor ţine diferenţa mai mică: 8 – 6, 16 – 13 şi 20 – 15. Pe finalul setului bănăţenii au o revenire, însă băieţii noştri se vor supăra şi vor încheia meciul cu un sec 3 – 0.

A fost meciul renaşterii pietrene. Voleibaliştii noştri încep să devină o adevărată echipă. Peter Kecskemeti începe să sincronizeze cu trăgătorii, alternând cu înţelepciune mingile oferite extremelor cu cele în urcare servite centrilor. Progresul cel mai vizibil în ofensivă este însă cel în care au apărut atacurile surprinzătoare din linia a doua. VCM Piatra Neamţ începe să joace volei de calitate, dar mai ales greşeşte mai puţin.

Dacă am compara meciul cu CSM Bucureşti – în care au greşit zeci de servicii, în partida cu Banatul Caransebeş pietrenii au greşit doar două servicii.

Meciul s-a jucat în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 17.00.

Au arbitrat excelent Lucian Năstase şi Florin Dimachi, ambii din Galaţi.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.