Acasă Eveniment Vin furtunile!

Vin furtunile!

425
0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben  pentru judeţul nostru, de astăzi, până mâine la ora 12, în condiţiile în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. „Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantiăţile de apa vor depăşi local 20-30 de litri/metru pătrat şi, izolat, 50-70 l/mp“, se arată într-un comunicat al ANM.

De asemenea, până mâine seară există risc de inundaţie pe râurile (şi afluenţii) Moldova, Siret, Bistriţa şi Trotuş. „Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. În spaţiul hidrografic Siret, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Suceava şi Neamţ“, se arata intr-un comunicat de la Apele Române.

„Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luaţi măsuri de curaţare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere. În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversaţi râurile prin apă şi nu vă apropiaţi de malurile acestora.  În situaţia manifestării vântului puternic, rămâneţi în spaţii închise care să vă asigure protecţia şi evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâţi“, a transmis Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.