Acasă Social Veşti bune de pe pârtie

Veşti bune de pe pârtie

5415
0
DISTRIBUIȚI

Vremea pare să ţină cu autorităţile pietrene, cel puţin în privinţa pârtiei de pe Cozla, acolo unde pregătirile pentru dschidere sunt în toi de când au reînceput ninsorile. Potrivit primarului Dragoş Chitic, luni seară au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă şi ratracul care tasează stratul depus, astfel că mult aşteptatul moment al deschiderii pârtiei nu este departe.

„Am inventariat încă din vară problemele care trebuiau puse la punct pentru a face operaţională pârtia în acest sezon. Am asigurat cadrul legislativ local pentru a opera pârtia în regim propriu, s-a pregătit stratul suport prin cosirea ierbii, nivelarea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei spontane, au fost montate plasele de protecţie şi indicatoarele, a fost pregătit punctul de prim ajutor, s-a depus documentaţia pentru omologarea anuală. De asemenea, s-au realizat câteva reparaţii în zona platoului de plecare, s-au găsit soluţiile pentru a utiliza telescaunul, ratracul şi tunurile de zăpadă, a fost realizată revizia telescaunului şi au fost verificate tunurile de zăpadă şi ratracul. (…) Iată că vremea pare că ţine cu noi, aşa că am pus deja la treabă ratracul pentru tasarea zăpezii existente, iar în această noapte (n.red. – luni spre marţi) vom pune în funcţiune tunurile de zăpadă artificială. Sperăm să avem condiţii de vreme prielnice în continuare şi să putem deschide cât mai repede pârtia de schi. Îmi doresc ca atât pietrenii, inclusiv cei care se întorc acasă în vacanţa de iarnă, cât şi turiştii care ne vizitează cu ocazia sărbătorilor de iarnă să se poată bucura de pârtia de schi de pe Cozla“, a spus primarul Dragoş Chitic.

Pârtia de schi de pe Cozla nu a mai fost deschisă de trei sezoane, din cauza vremii care nu a permis crearea condiţiilor prielnice pentru practicarea sporturilor de iarnă în siguranţă.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.