Acasă Eveniment Vânători acuzaţi de braconaj

Vânători acuzaţi de braconaj

580
0
DISTRIBUIȚI

În ziua de 8 februarie, poliţiştii Secţiei Rurale Bicaz şi ai Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic şi al luptătorilor ai Serviciului Acţiuni Speciale, au făcut cinci percheziţii în oraşul Bicaz şi comunele Taşca şi Tarcău, la persoane bănuite de uz de armă şi braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-februarie, trei membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pesca-rilor Sportivi, cu vârste cuprinse între 38 şi 55 de ani, din Bicaz şi Tarcău, cu atribuţii în combaterea braconajului piscicol, au pescuit ilegal, pe lacul Izvoru Muntelui. Totodată, în calitate de paznici de vânătoare, în aceeaşi perioadă, ei au fost pe mai multe fonduri de vânătoare, unde au împuşcat cerbi şi ciute, iar carnea acestora au vândut-o în cadrul unor evenimente private.

„Urmare a percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate aproximativ 100 de kilograme de peşte congelat şi proaspăt, diferite specii, 80 de kilograme de carne de vânat, 17 raţe sălbatice, mai multe trofee de animale, colţi de mistreţ, mai multe piei de animale sălbatice, opt plase de pescuit monofilament şi textil, mai multe cartuşe cu capsa nepercutată şi percutată, o matriţă de confecţionat muniţie tip bile cu plumb, arme de vânătoare legal deţinute şi un dispozitiv de termoviziune. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a întregii situaţii de fapt“, a declarat inspectorul Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.