Acasă Politica UNPR Neamţ – între alianţa cu PSD şi pierderea primarilor

UNPR Neamţ – între alianţa cu PSD şi pierderea primarilor

1421
0
DISTRIBUIȚI

După plecarea lui Constantin Iacoban direct din fruntea UNPR la ALDE, membri UNPR au rămas cu dilema candidaturilor pentru alegerile locale. A candidaturii la braţ cu PSD sau separată de aceştia. Pe UNPR-iştii de la Neamţ îi interesează în special candidaturile în acele localităţi în care mai au primari.

Senatorul Liviu Bumbu, cel care a preluat frâiele organizaţiei nemţene, spune că „este clar că vom merge singuri la aceste alegeri, dar există posibilitatea să facem colaborări punctuale cu PSD în unele localităţi. Trebuie să vedem ce formă vom găsi“.

Şeful UNPR a mai menţionat că în acest moment sunt „doi, maximum trei primar UNPR“, care şi-au manifestat dorinţa de a-i părăsi pentru alte partide pe care Bumbu le-a catalogat drept „căpuşe“. „În acelaşi timp avem foarte mulţi aleşi de la alte partide care doresc să vină la noi. Primari şi viceprimari“, a mai spus Liviu Bumbu.

În ecuaţia creată după plecarea lui Iacoban mai sunt câteva necunoscute. În afară de Ion Rotaru, încă primar UNPR, care a anunţat că va trece la PSD, atunci când legea îi va permite mişcarea, majoritatea primarilor UNPR îşi doresc o candidatură sigură, alături de PSD. În cazul în care UNPR decide că va merge pe propria barbă la aceste alegeri este foarte probabil ca cei nouă primari rămaşi să-şi găsească susţinerea alături de partide mai mari şi mai puternice.

Încă de la momentul în care Iacoban a plecat la ALDE s-au purtat o serie de discuţii legate de cei care îl vor urma, din rândul aleşilor UNPR.

Lista actuală a primarilor UNPR este formată din: Ovi-diu Niţă de la Borca, Vasile Iliuţă de la Borleşti, Constantin Machidon de la Tazlău, Ion Rotaru de la Alexandru cel Bun, Iuliu Savin de la Ghindăoani, Sorin Ouatu de la Ştefan cel Mare, Nicu Chi-rilă de la Ruginoasa, Constantin Holmanu de la Pânceşti, Vasile Dascălu de la Poienari şi Vasile Ivancea de la Secuieni.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.