Acasă Cultura Un nou weekend plin la Teatrul Tineretului

Un nou weekend plin la Teatrul Tineretului

3054
0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi, la finalul acestei săptămâni, la Teatrul Tineretului pentru a urmări trei spectacole. Vineri, 8 aprilie, de la ora 19.00, actorii Adina Suciu, Ingrid Rubu, Victor Giurescu şi Răzvan Bănuţ vor pune în scenă, în Sala studio „Corneliu-Dan Borcia“, piesa „Am căzut în cap, da-mi trece“, după Slawomir Mrozek, în regia Antonellei Cornici. Textul „O zi de vară“ al celebrului dramaturg polonez Slawomir Mrozek devine doar un pretext în spectacolul Antonellei Cornici, care deturnează piesa dinspre luciditatea amară a eşecului existenţial spre speranţă.

Pentru ziua de sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 19.00, în Sala mare, Teatrul Tineretului anunţă piesa „Câinele“ de Valentin Krasnogorov, în regia şi scenografia lui Horaţiu Mihaiu. Din distribuţie fac parte actorii Florin Mircea jr., Răzvan Bănuţ, Ecaterina Hâţu, Loredana Grigoriu şi Ingrid Robu.

„Câinele“ este o meditaţie cu zâmbet amar despre afecţiune, dăruire, dorinţa de confort şi refuzul responsabilităţii. Satira muşcătoare, umorul, arta grotescului definesc un spectacol despre dăruire ca ingredient indispensabil al fericirii.

Duminică, 10 aprilie, tot în Sala mare, de la ora 19.00, actorii Dan Grigoraş, Răzvan Bănuţ, Gina Gulai, Nora Co-vali, Lucreţia Mandric, Ecaterina Hâţu, Florin Hrişcu îi aşteaptă pe nemţeni la piesa „Anatol“ de Arthur Schnitzler, în regia lui Răzvan Muraru.

Farsa cu tentă sexuală, „Anatol“, îi serveşte lui Răzvan Muraru drept punct de plecare pentru crearea unor poveşti de iubire peste care pluteşte parfumul exalat de întunecatele flori ale nevrozelor. Într-o lume în care schimbarea frecventă a partenerilor a devenit o trăsătură definitorie a societăţii, „Anatol“ oferă răspunsuri despre fragilitatea cuplului.

Preţul unui bilet este de 20 de lei, în Sala mare, în lojă – 26 de lei, iar în Sala studio „Corneliu-Dan Borcia“ – 20 de lei. Elevii şi studenţii beneficiază de o redu-cere de 50 la sută. Teatrul Tineretului pune la dispoziţia iubitorilor de teatru şi abonamente. Astfel, pentru elevi şi studenţi există abonamentul „Junior“ care cuprinde 6 spectacole şi costă 50 de lei. Abonamentul „Clasic“ ajunge la 100 de lei şi include tot 6 piese de teatru; abonamentul „Senior“ costă 80 de lei, este destinat pensionarilor şi cuprinde 6 spectacole.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.