Acasă Eveniment Un nemţean a murit îngropat de viu, în Italia

Un nemţean a murit îngropat de viu, în Italia

427
0
DISTRIBUIȚI

Cristian Şuşanu, un bărbat de 42 de ani, din satul Traian (al comunei Săbăoani), stabilit în Italia (Roio/L’Aquila), a murit îngropat de viu, în după-amiaza de 13 martie, după ce zidul unei clădiri care trebuia renovată s-a prăbuşit peste el. Nenorocirea a avut loc în centrul istoric al localităţii San Pio delle Camere, din provincia L’Aquila, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Roma, pe şantierul unde mai multe echipe de muncitori lucrau la renovarea cădirilor afectate de cutremurul din 2009. Zidul care s-a prăbuşit l-a surprins atât pe Cristian cât şi pe un coechipier al său macedonean, de 61 de ani.

La faţa locului au intervenit mai multe echipe de pompieri şi voluntari, inclusiv un elicopter de salvare, pentru a-i scoate pe cei doi bărbaţi de sub dărâmături. Strigătele disperate ale victimelor au fost auzite pentru o vreme de salvatori, dar până s-a ajuns la ei muncitorii au decedat. „Munca celor peste 40 de pompieri care au participat la San Pio delle Camere s-a încheiat dramatic: în timpul nopţii au fost recuperate corpurile neînsufleţite ale celor doi muncitori striviţi de prăbuşirea clădirii“, au transmis pompierii italieni.

Procurorii italieni au deschis o anchetă pentru a reconstitui dinamica tragediei. Cristian Şuşanu era cumnatul preotului paroh Don Ciprian Petrişor, din Prata D’Ansidonia. „Întreaga Arhiepiscopie se roagă şi este alături de marea durere a familiilor celor doi muncitori care au fost victimele accidentului de pe şantierul din San Pio delle Camere. Cardinalul şi întregul cler îl îmbrăţişează în special pe Don Ciprian Petrişor, parohul din Prata D’Ansidonia, al cărui tânăr cumnat, Cristian Şuşanu, a fost victima acestei tragedii“, au transmis reprezentanţii Bisericii din L’Aquila. Cristian Şuşanu era căsătorit şi avea un copilaş în vârstă de 7 ani.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.