Acasă Administratie Un cabinet al Policlinicii Spitalului, pe punctul de a fi închis temporar

Un cabinet al Policlinicii Spitalului, pe punctul de a fi închis temporar

1048
0
DISTRIBUIȚI
Close-up hand holding door knob, selective focus on knob

Lipsa personalului medico-sanitar din spitalele nemţene şi nu numai a fost un motiv, mulţi ani la rând, pentru ca, în perioada concediilor de odihnă, unele compartimente sau cabinete din ambulatoriile de specialitate ale acestora să fie închise, pentru câteva săptămâni.

Odată cu creşterea veniturilor salariale, angajările în spitale de stat au cunoscut şi ele o ascensiune. Spre exemplu, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, acum, cu doar câteva excepţii, cele mai multe secţii, compartimente şi cabinete au suficienţi angajaţi care să asigure asistenţa medicală, potrivit orarului de lucru. Cu toate acestea, cabinetul de Cardiologie din Policlinica SJU ar putea fi închis, în perioada 12-19 iulie, pentru că, asistentul medical repartizat la acest cabinet îşi va lua concediu de odihnă.

Concediul de odihnă este firesc pentru angajatul care solicită, până la urmă, un drept, însă ceea ce nu e normal o reprezintă faptul că, cel puţin în acest moment, nu s-a găsit un înlocuitor pentru el. De altfel, coordonatorul Policlinicii, asistenta Teodora-Gabriela Lungu, ne-a precizat că, în condiţiile în care nimeni de pe secţia Cardiologie nu doreşte să vină să ţină locul colegei de la cabinetul din Policlinică, s-a oferit să vină în ajutor. „Concediul asistentului de la cabinetul de Cardiologie este între 12-25 iulie, dar m-am oferit ca, în perioada 19-25 iulie, să asigur eu asistenţa medicală, înlocuind-o pe colega noastră. Acum rămâne de rezolvat perioada 19-25 iulie. Rămâne ca secţia să ia o decizie“, a precizat asis. Lungu. Cum va fi soluţionată această problemă, rămâne de văzut.

O altă problemă care trenează, este legată de inutilitatea softului prin care pacienţii se pot programa direct, online, la unul dintre cabinetele Policlinicii. Deşi problema a fost expusă în paginile ziarului nostru, în urmă cu ceva timp, se pare că este şi acum de actualitate. Un exemplu pe care îl aducem în susţinerea afirmaţiilor noastre este chiar imposibilitatea de a ne putea programa la cabinetul de Cardiologie. În mod normal, softul ar trebui să ne indice perioada când acest cabinet are locuri şi medici disponibili pentru consultaţii, însă din motive care întârzie să fie expuse de conducerea spitalului cei care vor să se programeze online sunt întâmpinaţi cu un mesaj care transmite doar că „ori nu există program de lucru, ori acesta (medicul  – n.red.) este deja ocupat“. În această situaţie, toţi pacienţii care au nevoie de un consulta cardiolo-gic în Policlinică, trebuie să sune direct la numerele de telefon ale acesteia. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.