Acasă Administratie Premieră la Tribunal: Condamnare definitivă anulată

Premieră la Tribunal: Condamnare definitivă anulată

409
0
DISTRIBUIȚI

În premieră pentru justiţia nemţeană, ieri, Tribunalul a dispus anularea a două sentinţe definitive prin care fuseseră condamnaţi la închisoare cu suspendare doi contrabandişti de ţigări, care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, destructurat de către DIICOT în toamna anului 2019. Aceasta s-a întâmplat pentru că instanţa a pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale a României 176/2022, prin care infracţiunea de contrabandă asmilată a fost dezincriminată.

Beneficiarii acestei sentinţe sunt harghiteanul Vilmos Istavn Laczko (din comuna Remetea) şi Valentina Arhire (din Tarcău). „Constată că infracţiunea de contrabandă pentru săvârşirea căreia au fost condamnaţi intimaţii L.I.V şi A.V. a fost dezincriminată ca efect al Deciziei Curţii Constituţionale nr. 176/24.03.2022. Constată încetate toate consecinţele penale care decurg din dispoziţiile sentinţei penale nr. 21/P din data de 18.03.2021, pronunţate de Tribunal în dosarul nr. 1029/103/2020, definitivă prin neapelare la data de 06.04.2021, prin care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 11 luni închisoare aplicate condamnatului L.I.V. şi condamnatei A.V.. Anulează formele de executare emise“, se arată în decizia Tribunalului.

Cei doi contrabandişti de ţigări făcuseră contestaţia la executare, în baza deciziei CCR de anul acesta şi, ieri, au avut câştig de cauză. Aceasta înseamnă că vor rămâne cu cazierul nepătat, fiind consideraţi curaţi ca lacrima.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.