Acasă Politica Turnee ministeriale în campania electorală

Turnee ministeriale în campania electorală

778
0
DISTRIBUIȚI

 

 

Ultima tendinţă în materie de modă electorală a cuprins şi judeţul Neamţ. Moda este ca în fiecare campanie, pe lângă măsurile guvernamentale să trimişi în judeţe emisarii ministerelor de resort, sau poate chiar miniştri.

Judeţul Neamţ, fiind considerat de cei de la centru unul mai de mâna a doua, cei care au sosit în judeţ, să vorbească despre programele guvernamentale, au fost se-cretari de stat în anumite ministere.

De departe, din partea PSD, pardon, a actualului guvern au venit în Neamţ preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, care a şi semnat două contracte (canalizare la Alexandru cel Bun şi un altul la Cordun), secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru IMM-uri, iar ieri, la Piatra-Neamţ, la Prefectură a poposit preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Acesta a găsit momentul propice să se întâlnească cu cetăţenii „titulari de dosare de despăgubire constituite în temeiul fondului funciar“, după cum transmite Prefectura Neamţ.

Contractele semnate, programele guvernamentale explicate, întâlnirile cu oamenii au avut efect şi ar putea avea şi în viitor. Păcat este faptul că astfel de mini-miniştri vin în teritoriu doar în perioadele de campanie electorală.

La PNL nu au miniştri, dar au venit foşti, în frunte cu Varujan Vosganian şi Petre Roman, ultimul în căutare de fabrici de textile.

Din partea candidaţilor, nicio veste. Nici Ponta, nici Iohannis şi invers: nici Iohannis, nici Ponta nu au dat semne că ar dori să calce în Neamţ înainte de turul II al acestor alegeri. În cazul lui Iohannis, acesta a fost anunţat cu vizită la acest început de săptămână, dar după câteva ore s-a anulat totul.

Din partea PSD nicio vorbă despre vizita lui Ponta, dar, pe surse, s-a anunţat o descindere a lui Valeriu Zgonea – preşedintele Camerei Deputaţilor. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.