Acasă Politica Tribunalul a decis: Excluderea lui Alexandru Mihai din ALDE a fost abuzivă

Tribunalul a decis: Excluderea lui Alexandru Mihai din ALDE a fost abuzivă

2429
0
DISTRIBUIȚI

 De când a fost exclus din ALDE Neamţ şi şi-a pierdut inclusiv funcţiile de copreşedinte şi consilier judeţean (la sfârşitul lui 2016), Alexandru Mihai – tânăr politician nemţean, dar cu suficientă experienţă, nu s-a dat bătut cu una cu două. La scurt timp acesta a dat în judecată conducerea partidului şi, după un proces care a durat aproape un an, judecătorii i-au dat câştig de cauză. Potrivit motivării magistraţilor Secţiei Civile a Tribunalului, decizia a încălcat statutul partidului, deoarece excluderea unui copreşedinte nu era de competenţa structurii de la judeţ.

„Analizând în cauză respectarea statutului şi a procedurilor statutare la adoptarea hotărârii privind excluderea reclamantului din Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (…), reclamantul avea, la respectiva dată, funcţia de copreşedinte al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – Filiala Judeţeană Neamţ, funcţia de copreşedinte fiind prevăzută în statutul partidului. Cum, pentru excluderea din partid, calitatea reclamantului atrăgea competenţa Delegaţiei Permanente şi nu a De-legaţiei Permanente Teritoriale şi cum sancţiunea a fost dispusă de structura teritorială locală, instanţa constată că hotărârea nr. 24/22.12.2016 este nelegală“, se arată în hotărârea instanţei.  Judecătorii mai precizează că „pârâtul“ Ion Asaftei (celălalt co-preşedinte ALDE, care ar fi orchestrat retragerea sprijinului politic al lui Alexandru Mihai) a susţinut în faţa instanţei că „reclamantul nu mai avea, la respectiva dată, calitatea de co-preşedinte al partidului“, dar nu a avut dovezi în acest sens. „În lipsa unui înscris care să constate în mod expres pierderea funcţiei de copreşedinte al filialei judeţene a partidului, instanţa nu va da eficienţă menţiunilor din articolele de presă cu privire la demisia reclamantului, articole depuse la dosar, în extras, de către pârât“, completează magistraţii.

Conducerea actuală a ALDE Neamţ are la dispoziţie 15 zile pentru a face recurs la o instanţă superioară, lucru care, cel mai probabil se va şi întâmpla, având în vedere că orgoliul şi-a spus cuvântul nu de puţine ori în această dispută.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.