Acasă Sanatate Trei focare de Covid-19 în judeţ

Trei focare de Covid-19 în judeţ

473
0
DISTRIBUIȚI

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Neamţ, în ultima săptămână au fost depistate şi anchetate mai mute focare de familie şI colectivitate, trei dintre acestea ieşind în evidenţă.

Este vorba mai întâi de  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman unde au fost depistaţi cu Covid-19 25 de elevi şi un salariat. „În Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, în contextul necesităţii internării unui beneficiar în altă unitate şi a monitorizării periodice conform Metodologiei de supraveghere a Covid-19, a fost depistat, în 14 august, un caz Covid-19 pozitiv. În cadrul anchetei epidemiologice au fost testaţi 47 de elevi şi 17 salariaţi. În data de 20 august au fost confirmaţi covid-19 pozitivi 25 de elevi şi un salariat – care urma să revină în activitate din concediu. Două persoane (salariatul şi un elev) au fost internate în spitalele suport covid din judeţ. Starea de sănătate a celorlalţi elevi a fost evaluată, în unitate, de catre un medic infecţionist. Copiii sunt izolaţi în centru şi sunt monitorizaţi de către personalul medical al centrului. A fost dispusă carantinarea unităţii, începând cu 21 august, cu gruparea beneficiarilor pe negativi/pozitivi şi organizarea personalului in ture de 14 zile la serviciu şi 14 zile la domiciliu. A fost efectuată dezinfecţia spaţiului şi au fost refăcute stocurile de echipamente de protecţie şi materiale sanitare“, a precizat DSP Neamţ.

Un alt focar la care face referire comunicatul DSP este cel descoperit la Cabana Dochia, unde şase angajaţI au fost infectaţI, şI despre care ziarul nostrum a scris pe larg. Cele şase persoane au fost internate la Spitalul Judeşean de Urgenşă Piatra-Neamt. Pentru patru angajaţi, testaţi negativ Covid-19, a fost instituită carantina la o adresa declarată de ei. Unitatea a fost închisă pentru 24 ore şi a fost efectuată dezinfecţia generală atât la locaţie cât şi la autoturisme. Pentru continuarea activităţii au fost aduşi alti opt angajati.

Săptămâna trecută a fost depistat un focar şi la o firmă de construcţii, cu puncte de lucru şi în alte judeţe. 25 de persoane au fost confirmate Covid-19 pozitive şi au fost izolate în spitale suport covid. Pentru alţi şapte salariaţi, testaţi negativ Covid-19, a fost instituită carantina.

În judeşul Neamţ, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 1.960 cazuri Covid-19, din care 74 decese.

Începând cu 1 august a.c. s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 628 de cazuri. În perioada 16-23 august au fost raportate 195 cazuri noi şi patru decese.

Localităţile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra-Neamţ cu 26% din cazuri, Roman cu 16% din cazuri şi Târgu-Neamţ 8% din cazuri.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.