Acasă Eveniment Trei case arse dintr-o neglijenţă

Trei case arse dintr-o neglijenţă

1006
0
DISTRIBUIȚI

Miercuri după-amiază (18 septembrie), în satul Cuejdiu (al comunei Gârcina), a izbucnit un puternic incendiu care a mistuit trei case şi două anexe.

Alarma s-a dat pe la ora 15.30, iar flăcările au pornit de la bucătăria de vară a unei bătrâne care a făcut focul şi a plecat prin vecini. Nişte jar a căzut din sobă şi a aprins, în scurt timp, întreaga locuinţă. Din cauza vântului care sufla foarte tare, flăcările s-au extins în scurt timp la celelalte construcţii din apropiere. În primă fază, la locul evenimentului au intervenit trei echipaje de pompieri pietreni, cu tot atâtea autospeciale, şi ambulanţa SMURD. Numai că, rafalele de vânt (90 de kilometri/oră) au propagat repede flăcările, aşa că, în sprijin au mai venit patru autospeciale. De asemenea, a venit şi o maşină de la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Neamţ, câteva autosanitare ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar voluntarii şi angajaţii Primăriei Gârcina au sărit, la rându-le, în ajutor, pentru stingerea focului. Mai mulţi pompieri, aflaţi în timpul liber, au fost chemaţi pentru a asigura permanenţa, întrucât toate efectivele şi maşinile de la Piatra-Neamţ interveneau la Gârcina. Tot pentru permanenţă, de la Roman a sosit o autospecială, ca să asigure intervenţia la eventualele alte evenimente ce puteau să apară.

Pompierii s-au luptat cu flăcările până pe la ora 19, încercând să le stingă şi, totodată, să oprească extinderea incendiului la celelalte case. Din păcate, două locuinţe au fost făcute scrum, o vilă, abia construită, a rămas fără acoperiş, iar camerele acesteia de la etaj au fost deteriorate şi alte două anexe s-au mistuit.

Oamenii au privit îngroziţi cum focul distrugea totul în cale, rugându-se ca militarii să le poată opri, iar incendiul să nu le distrugă şi lor casele. Bătrâna de la care a pornit focul plângea şi a făcut un atac de panică, fiind preluată de paramedici, iar o femeie şi un tânăr s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrjiri me-dicale.

În zonă, curentul electric a fost oprit până ieri dimineaţă. Pagubele urmează să fie evaluate, iar Consiliul Local Gârcina va analiza posibilitatea de ajutorare financiară, sau cu materiale de construcţie, a celor care au fost afectaţi de incendiu.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.