Acasă Economic Traficanţi de cannabis, încătuşaţi

Traficanţi de cannabis, încătuşaţi

1343
0
DISTRIBUIȚI

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu jandarmii, au reţinut, în ziua de 3 aprilie, cinci persoane cercetate într-un dosar al DIICOT Bacău, pentru „constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere de droguri de risc în ţară fără drept“. Cei în cauză sunt Florin Alexandru Jaleru, Gabriel Marius Petrea, fraţii Cristian Sergiu şi Lucian Vasile Huiban, alături de Mădălina Oana Ciocan. Ieri după-amiază, aceştia urmai să fie prezentaţi judecătorilor băcăuani, cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, faţă de alţi trei suspecţi, DIICOT a impus măsura controlului judiciar.

„Există suspiciunea rezo-nabilă că, începând cu anul 2016, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în procurarea, deţinerea şi co-mercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe 3 aprilie, forţele de ordine au descins la casele tra-ficanţilor făcând 11 percheziţii, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate: 200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, şase cântare electro-nice şi cinci dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor precum şi un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale alături de două dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare („bong“ şi „pipă“). Totodată, au fost ridicate un pistol cu gaze tip “Airsoft“, trei laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.