Acasă Eveniment Ţepari cu „pana prostului“

Ţepari cu „pana prostului“

1004
0
DISTRIBUIȚI

Doi ţigani cu o maşină străină mimează „pana prostului“, pe traseul Roman – Vaslui, şi se milogesc de şoferi să-i împrumute cu câţiva litri de benzină. Ca să plătească pentru combustibil, ei scot la vânzare ghiuluri „din aur“ – care de fapt e simplu gauden. La începutul acestei săptămâni, cei doi au încercat să păcălească un şofer la ieşirea din municipiul Roman, în Dealul Mărului, însă fără succes.

Marţi după-amiază, pe la ora 14, romaşcanul care se ducea la Vaslui a văzut în trafic o maşină înmatriculată în Bulgaria, pusă pe avarii, şi un bărbat care făcea disperat semne. Omul a oprit, încercând să afle ce necaz are celălalt şofer. Atunci, bărbatul, bine îmbrăcat de altfel, mimând că este cetăţean turc şi că nu ştie engleză sau altă limbă străină, i-a explicat, prin semne, că are nevoie de combustibil. A venit apoi repede cu un bidon de cinci litri şi un furtun şi s-a prefăcut că încearcă să scoată benzină din rezervorul maşinii romaşcanului. Numai că furtunul avea la capătul băgat în rezervor un dop metalic, astfel că toate încercările de a trage benzină nu aveau cum să reuşească. În tot acest timp, la autovehiculul „turcului“, un alt bărbat se tot prefăcea că meştereşte ceva la capotă. După încercările eşuate de a scoate benzină, „turcul“ a scos de pe deget un ghiul, chipurile din aur, şi i l-a oferit şoferului, cerându-i ca în schimb să-i dea bani ca să cumpere de undeva nişte benzină, sau să plătească o tractare auto. Localnicul nu a picat în plasă şi, dându-şi seama că ceva este în neregulă (mai ales că observase pe mâna stângă a bărbatului un tatuaj format din cinci puncte – simbolul puşcăriaşilor), a refuzat oferta şi a demarat în trombă.

Poliţiştii atrag atenţia şoferilor să nu se lase păcăliţi prin acest „teatru la şosea“ şi, în cazul în care primesc astfel de oferte, să sune imediat la 112!

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.