Acasă Eveniment Ţepar încătuşat

Ţepar încătuşat

565
0
DISTRIBUIȚI

Luni (4 noiembrie), poliţiştii pietreni de investigaţii criminale, coordonaţi de Parchet, au făcut o percheziţie în municipiul Bucureşti, la locuinţa unui tânăr în vârstă de 29 de ani, bănuit de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Din cercetări a reieşit faptul că, pe 16 aprilie, în urma vizualizării unui anunţ postat pe un site de vânzări on-line, un pietrean de 42 de ani a depus 2.600 de lei într-un cont bancar indicat de bucu-reştean. Banii au fost viraţi în vederea achiziţionării unui telefon mobil – bun care nu a mai fost livrat.

„În urma documentării activităţii infracţionale, poliţiştii au stabilit că acesta ar fi postat anunţuri de angajare on-line pentru job-uri part-time şi ar fi determinat persoanele care îl contactează în vederea angajării, să îşi deschidă conturi bancare, oferindu-le numere de telefon, pe care să le folosească, la rândul lor, în momentul deschiderii conturilor ca număr de utilizator al contului. Apoi, fiind deja în posesia numărului de contact pentru utilizarea contului bancar prin internet banking, tânărul le-ar fi solicitat celor în cauză datele de internet banking, respectiv ID-ul şi parola. În continuarea activităţii infracţionale, acesta ar fi postat anunţuri pe un site de vânzări on-line privind diverse produse, la preţuri atractive, pentru achi-ziţionarea cărora era contactat de potenţiali cumpărători, pe care i-ar fi determinat să transfere sumele de bani, în avans, în conturile bancare obţinute conform modului de operare menţionat. Ulterior, cel în cauză ar fi transferat banii obţinuţi de la persoanele vătămate în terţe conturi bancare. În final, tânărul ar fi intrat în posesia banilor prin contactarea persoanelor pe contul cărora au fost transferaţi banii proveniţi din infracţiuni, solicitându-le să retragă şi să remită personal banii transferaţi în conturile lor“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Bucureşteanul ţepar a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Parchet cu propunerea de arestare preventivă. Acţi-unea de prindere a individului a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Secţiilor 1 şi 18 Bucureşti, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Capitală.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.