Acasă Economic Taximetriştii la control

Taximetriştii la control

1619
0
DISTRIBUIȚI

l poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în ziua de 7 noiembrie, poliţiştii împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au acţionat, la nivelul municipiului Piatra-Neamţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de taximetrie.

„Verificările au vizat atât sancţionarea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto, cât şi constatarea defecţiunilor tehnice. Totodată, s-a urmărit impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor“, a explicat inspectorul Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Au fost controlate 45 de autovehicule, fiind aplicate 28 de amenzi, dintre care 23 pentru nerespectarea preve-derilor OUG 195/ 2002 (abateri rutiere), iar cinci le-au fost date celor care au încălcat normele de transport în regim taxi. Ca măsuri complementare sancţiunilor principale, au fost retrase patru certificate de înmatri-culare.

De exemplu, un echipaj de Poliţie Rutieră a depistat un taximetrist care avea un client şi circula fără a avea aparatul de taxat şi lampa taxi în funcţiune pentru poziţia de operare „Ocupat“. Abaterea a fost înregistrată video, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 38/ 2003, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.