Acasă Eveniment Tâlhar reţinut

Tâlhar reţinut

509
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Bahna, a fost reţinut de poliţişti, în ziua de 8 iulie, după ce, duminica trecută, a atacat o gălăţeancă de 18 ani, pe o stradă din municipiul Roman, şi i-a sustras telefonul mobil. Telefonul, în valoare de 2.000 de lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate. Agresorul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu pro-punerea de luare a unei măsuri preventive, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

„În judeţ, în primele şase luni ale anului, au fost sesizate 30 de infracţiuni de tâlhărie, cu o scădere de 21 de fapte, faţă de perioada similară a anului 2018; majoritatea fiind înregistrate în mediul urban. Reiterăm faptul că modurile de operare folosite de autori la comiterea infracţiunilor de tâlhărie nu sunt deosebite, iar în majoritatea cazurilor, prejudiciul creat prin activitatea infracţională este mic, fiind recuperat parţial de către oamenii legii“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectora-tului Judeţean de Poliţie.

Potrivit articolului 233 din noul Cod Penal, „furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări, ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţa de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii, ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepsesc cu închisoarea de la doi la şapte ani şi interzicerea exercitării unor drepturi“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.