Acasă Social Suntem pe ultimul loc la numărul de semnături adunate

Suntem pe ultimul loc la numărul de semnături adunate

2161
11
DISTRIBUIȚI

Judeţul nostru se situează la coada clasamentului naţional în ceea ce priveşte strângerea de semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice“, iniţiată de USR şi susţinută de mare parte a societăţii civile. Campania se încheie peste patru zile, iar, dacă alte judeţe au depăşit demult pragul de 20.000, judeţul nostru a adunat cu chiu cu vai puţin peste 17.400, ocupând ultimul loc între cele 21 de judeţe pentru care s-a stabilit acest obiectiv. În aceste condiţii reprezentanţii USR fac apel după apel pe paginile de socializare, încercând să-i mobilizeze pe cetăţeni pe ultima sută de metri să se oprească pe la corturile amplasate în centrele municipiilor Piatra-Neamţ şi Roman pentru a-şi da semnăturile în susţinerea iniţiativei, liderii partidului arătând că au încredere că demersul va fi dus la bun sfârşit.

„Coadă la cortul «fărăpenali» din Piatra-Neamţ. Hai că se poate. Mult a fost, puţin mai este! Dovedim că şi judeţul Neamţ poate!“, este mesajul transmis de liderii USR Neamţ.

Cortul „fără penali“ din Piatra-Neamţ este amplasat în faţa magazilului Altex, şi cei care vor să semneze iniţiativa o pot face de luni până vineri între orele 10-13 şi 14-17 şi sâmbăta şi duminica între orele 10-13.

Singurul judeţ aflat în aceeaşi situaţie cu Neamţul este Suceava; nici aici pragul de 20.000 de semnături nu a fost atins.

Amintim că, în urmă cu o lună, liderii USR motivau greutatea cu care s-a dus campania în judeţele din regiunea Moldovei prin faptul că „această zonă este puternic ruralizată iar mentalităţile oamenilor sunt mai diferite decât a celor din Vest“, după cum a declarat preşedintele Radu Samson.

Campania „Fără penali…“ este o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei României, astfel încât cetăţenilor condamnaţi definitiv să li se interzică ocuparea de funcţii publice în instituţiile de stat. „Cei mai importanţi oameni politici din instituţiile care conduc în prezent România sunt puşi sub învinuire de fapte de corupţie, de aceea considerăm că este necesară o curăţenie în politica românească“, se arată în descrierea campaniei, pe site-ul oficial „farapenali.ro“. Până în prezent la nivel de ţară s-au adunat peste 785.000 de semnături.

(Roxana CHIRILĂ)

11 COMENTARII

 1. Nu suntem ultimii la strangerea semnaturilor pentru ca am fi, chipurile, tarani cum isi explica cei din USR situatia din Moldova, noi moldovenii NU avem incredere in acest asa zis partid infiintat prin facebook si lipsit de doctrina, obiective si competenta politica la care se adauga si neincrederea in modul cum justitia nationala ia facut penali fara probe si cu”facaturi” de martori si / sau probe pentru unii politicieni sau oameni de afacere.

 2. Da, suntem pentru ca ,,dorim” oamnei care sunt traseisti , oamnei care umbla numai dupa functii si locusor cald de munca , cum este doamna Virlan Luminita Georgeta, pameni ca arsene samd……

 3. Suntem ultimii pentru ca suntem cei mai destepti ! Nemtenii nu au pus botu’ la o asemenea TAMPENIE, deoarece noi stim ca suntem membrii, u.e, europeni cum s-ar spune si nemtenii stiu ca, Carta Drepturilor Omului iti GARANTEAZA DREPTUL de a alege si DE A FI ALES. Inca o veste proasta pentru etnoBOTanistii care au pus botul, ca vezi dom’le schimbam constitutia! Tratatul de aderare u.e., prevede ca, CONSTITUTIA SI LEGILE TARII TREBUIE PUSE IN CONCORDANTA CU DREPTURILE OMULUI. Deci, cum ar spune prea-iubitul vosteu lider klaus, GHINION. Se vor sterge la fund cu semnaturile voastre. Oricum pnl-ul si usr-ul multumesc botanistilor pentru atentia si reclama facuta acestor partide.
  PS: dreptul de a alege sau de a fi ales poate fi interzis STRICT de o instanta judecatoreasca

 4. Alex: oare esti si tu un traseist?
  Vezi realitatea cum este , unde se duc cei care termina studiile? ce la ofera sistemul care este la conducere? NUMAI MINCIUNI SI DOAR MINCIUNI, LOCURI CALDE PENTRU AI LOR, OAMENII COMPETENTI DE CE NU AU LOC? SUNT PUSI IN FUNCTII NUMAI CEI CARE AU STUDII FACUTE INTRE DOUA GARI SAU CU COPIIUTE SI ASMD
  Haideti sa fim o tara cu oamnei CINSTITI !

  • Fratele meu, ce zic eu si ce intelegi tu.. unde naiba vezi tu din ce am scris eu ca PSD e bun?!?? Am zis ca e o mare pacaleala, si spune-ne tu, pleaca maine psd decla guvernare, cine vine ma sa ne fava oameni cobstiti si sa creeze locuri de munca?! Ciolos cu blaga?!

 5. Aex: nu , nu, oamenii cu carte nu au loc de munca la noi de ce? pt ca au idei corecte , au resposabilitate pt ce fac, felicitari doamnei Andronescu elegant a aratat ca nu este bine ce fac pesedisti, cauta si vei gasi: numai pt ei sa le fie bine , este fff mult de discutat ( si uite la fosta inspector virlan nu face altceve decat sa tina tigara in mana si face ce spun pesedisti, isi acopera ca sa-i fie bine ei , ) nu , nu mai putem accepta sa ne creada pe toti incompetenti . ( nu am nimic cu opiniile tale , dar trebuie sa ne trezim pt ca nu suntem toti analfabeti cu facultatea facuta intre doua gari si apoi pusi pe scaun de sef…. )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.