Acasă Economic Standul Silvicului, atracţia Târgului de Crăciun

Standul Silvicului, atracţia Târgului de Crăciun

1231
0
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Standul Direcţiei Silvice Neamţ, pe care instituţia l-a deschis în cadrul Târgului de Crăciun de la Neamţ, constituie atracţia evenimentului şi are un real succes în rândul vizitatorilor.

Niciunul dintre cei care au vizitat standul nu a plecat cu mâinile goale. Coroniţele din crenguţe de brad, aranjamentele cu gust, confecţionate de către silvicultori, brăduţii la ghiveci, mierea de albine „Apisilva“, produsă de Direcţia Silvică Neamţ, sunt unele dintre produsele pe care vizitatorii le găsesc la „căsuţa“ Silvicului.

„Cei care au fost destul de curioşi si ne-au vizitat au fost încântaţi să descopere la standul Direcţiei Silvice Neamţ, alături de pomii de Crăciun la ghivece, coroniţe din cetină de brad cu bun gust ornate, aranjamente pentru masa de Crăciun, dar şi borcane de miere, ambalate frumos şi gata pentru a fi oferite“, a declarat Viorel Timişescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

Campania „Salvează bradul de Crăciun!“, o reuşită

Ocolul Silvic Gârcina a început campania „Salvează bradul de Crăciun!“ la finele lunii noiembrie şi este o reuşită, mai ales că şi-a atins scopul pentru care a fost lansată. Comezile au fost numeroase datorită ofertelor speciale la pomii de iarnă la ghivece, iar cetăţenii au înţeles că brăduţul la ghiveci este soluţia ideală pentru un Crăciun frumos şi au salvat,  astfel, brăduţii de la tăiere.

Instituţia vinde molizi argintii, cu înălţimea între 1,25 şi 1,50 metri, dar şi pomi de iarnă „Picea Conica“ (molid conic), cu înălţimi între 35 şi 40 de centimetri.

Silvicultorii încurajează cumpărarea de brăduţi la ghivece pentru că aceştia pot fi plantaţi ulterior, dar şi ca o măsură de a limita tăierile ilegale de arbori, în această perioadă. Aceştia îi sfătuiesc pe cetăţeni ca atunci când vor să achiziţioneze brăduţi, să aibă în vedere că arborii trebuie să fie marcaţi, în caz contrar însemnând că au fost tăiaţi şi sunt comercializaţi ilegal.

„Până acum nu au fost înregistrate furturi de pomi de iarnă din fondul forestier administrat de către Direcţia Silvică Neamţ. În cazul în care vom avea confiscări de brăduţi, proveniţi în urma tăierilor ilegale, aceştia vor fi scoşi la vânzare de către ocoalele silvice care îi vor lua în custodie“, a mai spus Viorel Timişescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

Mierea „Apisilva“, marca de renume a Direcţiei Silvice Neamţ

Mierea  „Apisilva“ este produsă de Direcţia Silvică Neamţ în zone ecologice, ferite de poluare, la limita dintre Carpaţii Orientali şi Podişul Moldovei. Diversitatea reliefului,  zonele împădurite cu aer ozonat şi curat, pajiştile cu multitudinea de flori, câmpiile îmbrăcate în mantii multicolore, oferă o bază meli-feră bogată de unde putem să recoltăm  miere naturală de calitate superioară.

Direcţia Silvică Neamţ vinde miere de „Apisilva“ de salcâm, tei, polifloră, floarea soarelui şi rapiţă, ambalată conform Normelor HACCP, în borcane de sticlă sau vrac în recipiente de capa-cităţi mai mari. Ambalarea este efectuată în diferite cantităţi: caserole de 20 g; borcane sticlă la 400 g şi 980 g; găleţi de plastic la 3,5 kg şi 5 kg; iar pentru copii sunt borcănelele de sticlă cu design special în formă de ursuleţ, la 390 g, cu miere de tei.

Pentru garanţia calităţii, întreaga cantitate de miere deţine buletine de analiză, eliberate de către ICDA Bucureşti şi certificate de conformitate.

Mierea de salcâm este cea mai cunoscută datorită gustului unic foarte plăcut şi conţine un puternic amestec de minerale, enzime şi vitamine esenţiale pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, recomandată pentru tratarea mai multor afecţiuni dintre care cele mai cunoscute fiind de calmare a tusei, este antiseptică şi este folosită în tratamentul asteniei şi a nevrozelor. În plus, contribuie la întărirea imunităţii, mai ales la copii, femei însărcinate şi persoane convalescente.

Pentru calmarea stărilor nervoase, Direcţia Silvică Neamţ recomandă mierea de tei care este un excelent remediu împotriva stresului, insomniilor şi stărilor de oboseală. Elevii şi studenţii, pentru întărirea memoriei şi dezvoltarea in-telectului, vor putea consuma miere de floarea soarelui datorită conţinutului unic de lecitină pură. Mierea de rapiţă are proprietăţi terapeutice, care pot îmbunătăţi tratarea afecţiunilor rinichilor, reducerea colesterolului, ajută în tratarea osteoporozei datorită conţinutului ridicat în enzima Q3. Din pajiştile de munte bogate cu flori, Direcţia Silvică Neamţ recoltează mierea polifloră cu un gust intens, foarte dulce şi parfumat care conţine principiile active ale mai multor plante, de aceea este mai bogată în vitamine şi săruri minerale şi mult mai aromată decât mierea monofloră. Conţine vitamine din complexul B, vita-mina C şi K, acizi organici şi hormoni, bor, fier, calciu, potasiu şi fosfor, glucoză şi fructoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.