Acasă Eveniment Al doilea muncitor decedat în pădure, într-o săptămână

Al doilea muncitor decedat în pădure, într-o săptămână

1347
0
DISTRIBUIȚI

Un muncitor a murit la locul de muncă după ce un copac a căzut peste el, strivindu-l, fiind al doilea lucrător decedat în pădure, în aceleaşi condiţii, în numai o săptămână.  Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, lucra la o firmă din zonă, deşi era evidenţiat ca şomer, iar luni avea de doborât mai mulţi copaci într-un parchet de exploatare forestieră din satul Dreptu, comuna Poiana Teiului, ce aparţine de ocolul silvic privat Domeniul Hangu. Potrivit inspectorilor de muncă, prezenţi la faţa locului, bărbatul efectua cepuirea unui arbore pe care îl doborâse. În timp ce curăţa copacul, a fost surprins şi accidentat mortal de un alt arbore, ce fusese doborât anterior şi rămăsese aninat.

Autorităţile spun că accesul la parchetul de exploatare a fost foarte greu. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu un autoturism şi o ambulanţă şi un ehipaj al Salvamont, iar singurul lucru pe care l-au mai putut face a fost să coboare lucrătorul decedat din pădure. Inspectorii de muncă vor cerceta şi vor stabili care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului.

„Din primele cercetări pe care le-am făcut la faţa locului, rezultă că muncitorul nu a respectat cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă; au fost erori la doborârea arborelui. Lucră-torul a decedat pe loc. Aceasta este o primă concluzie. Urmează ca noi să facem cercetările deoarece accidentul s-a soldat cu moartea muncitorului“, a declarat Ioan Popescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În contextul în care acesta este al doilea accident de muncă mortal petrecut, în aceleaşi condiţii, în pădure, la fix o săptămână, inspectorii de muncă atrag atenţia lucrătorilor şi angajatorilor care activează în domeniul exploatării forestiere, că trebuie să respecte cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă.

„Lucrătorii nu respectă re-gulile referitoare la doborârea arborilor şi atunci se întâmplă astfel de tragedii. 99% dintre accidentele produse în pădure sunt mortale. Acesta este al doilea eveniment mortal într-o săptămână, cauzele fiind aceleaşi, din primele cercetări. Toţi factorii implicaţi, angajaţi, angajatori, trebuie să respecte regulile pentru a evita asemenea accidente“, a adăugat Ioan Popescu.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.