Acasă Administratie Spitalul Judeţean va transfera cazurile fără Covid-19, către alte spitale

Spitalul Judeţean va transfera cazurile fără Covid-19, către alte spitale

700
0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a fost desemnat, în mod oficial, spital de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu şi fără alte patologii. Asta, după aproape 10 zile în care autorităţile centrale au anunţat verbal acest lucru, dar nu au elaborat şi cadrul legal după care spitalul să se ghideze şi să pună în aplicare noile modificări aduse odată cu această decizie.

Astfel, aşa cum a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP), principala modificare pusă de-acum în aplicare o reprezintă faptul că cei mai mulţi pacienţi vor fi direcţionaţi către celelalte spitale ale judeţului, respectiv: Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ Târgu-Neamţ, Spitalul Orăşenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae“ Roman. Singura secţie care va prelua, în continuare, pacienţi fără Covid-19 este Oncologia, deoarece această secţie se află într-un pavilion separat de toate celelalte circuite ale spitalului prin care trec pacienţii cu coronavirus.

Pe de altă parte, Policlinica SJU se redeschide, însă doar pentru a prelua soli-citări prin intermediul telefonului. Astfel, pe baza programărilor, pacienţii asiguraţi vor suna la Policlinică, de unde vor fi redirecţionaţi către medicul lor curant. Reţetele vor fi transmise printr-o adresă de email sau alte mijloace, care nu necesită prezentarea pacienţilor la medic. „În urma unei adrese de la Casa Judeţeană de Asi-gurări de Sănătate, noi avem obligaţia să acordăm consultaţii telefonice. Noi am stabilit, printr-o altă adresă internă, 2 zile pe săptămână, a câte 2 ore, şi dumnealor (medicii – n.red.) vor decide dacă rămân pe secţii sau vin în ambulatoriu (Policlinică – n.red.), dar totul se va face telefonic, cu transmiterea reţetelor prin email. Adică, totul se face prin alte căi, prin alte mijloace, nu prin prezenţa lor (a pacienţilor – n.red.) aici“, a precizat asistenta Gabriela Lungu, coordonatoarea Policlinicii SJU.

O situaţie incertă, care nu ne-a fost lămurită deşi am cerut, ieri, explicaţii reprezentanţilor SJU, este ce se va întâmpla cu cazurile pediatrice non-Covid, unde vor fi direcţionate.

Atât Spitalul Roman, cât şi cel de la Bicaz, acolo und ear putea fi direcţionaţi micii pacienţi, au secţii de Pediatrie. Inspectorii sanitari, din cadrul DSP, recomandă ca, pentru cazurile în care apar simptome ale oricărei afecţiuni, populaţia să apeleze, în ordine, medicul de familie/centrele de permanenţă organizate în zonele în care locuiesc sau, după caz, serviciul unic de urgenţă „112“, în vederea stabilirii conduitei medicale ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.