Acasă Eveniment Buruieni mistuite

Buruieni mistuite

491
0
DISTRIBUIȚI

Prima zi a acestei luni a debutat cu producerea a cinci incendii de vegetaţie uscată, care au mistuit 15,4 hectare de buruieni. Astfel, Detaşamentul de Pompieri Roman a intervenit pentru stingerea a trei incendii, în satul Muncelu (al comunei Valea Ursului) – trei ha, Bahna – aproximativ 3.000 de metri pătraţi şi Buruieneşti/Doljeşti – zece ha.

La aceste misiuni au participat şi poliţişti alături de lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, Detaşamentul Piatra-Neamţ a intervenit pentru stingerea a două incendii de în Chintinici/oraşul Roznov – 1.000 mp şi anexa Ciritei (al municipiului Piatra-Neamţ) – două ha. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a fost focul deschis în spaţii deschise.

Tot pe 1 aprilie, la ora 17, din cauza unui focar nesupravegheat, s-a aprins adăpostul de animale a unui gospodar din Beţeşti/Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri pietreni cu tot atâtea autospeciale şi voluntarii de la Cândeşti cu altă maşină. Când au ajuns militarii, incendiul se manifesta la acoperişul grajdului şi la o căpiţă de fân, cu posibilitatea extinderii la locuinţa din apropiere. A ars acoperişul adăpostului de animale pe 30 mp şi o tonă de plante furajere.

Din fericire, nu au fost victime. În aceeaşi după-amiază de miercuri, la ora 16.15, din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare, au luat foc nişte baloţi de paie amplasaţi lângă o crescătorie de pui, la Boteşti. S-au mistuit trei tone de paie, zece paleţi din lemn, trei cauciucuri şi o prelată din plastic de aproximativ 30 mp care acoperea paiele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.