Acasă Eveniment Spaima Romanului a fost condamnat

Spaima Romanului a fost condamnat

571
0
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Florin Marulicau, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Roman, care şi-a terorizat mai mulţi concitadini, a fost condamnat de judecători, marţi, pentru distrugere, amininţare şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu. El a primit 11 luni de închisoare cu executare şi interdicţia de a se apropia de fosta soţie (Patricia

Irimia). Scandalagiul a ajuns după gratii pentru că, în dimineaţa de 27 august, s-a dus acasă la femeie, a făcut scandal, a stricat mai multe obiecte şi a ameninţat-o cu o cărămidă. Bărbatul va trebui să-i achite victimei daune de 2.000 de lei.

Marulicaru este recidivist şi, în 2019, a fost condamnat la trei ani de puşcărie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, ameninţare, răzbunarea pentru ajutorul dat Justiţiei, influenţarea declaraţiilor şi lovire sau alte violenţe. Atunci, instanţa i-a impus respectivului ca, după ieşirea din închisoare, să nu se apropie de casa de amanet a SC Vintage Gold SRL şi să achite daune de 900 de lei. Totodată, judecătorii au mai hotărât recoltarea de probe biologice de la bărbat, în vederea stabilirii profilului ADN care a fost salvat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Romaşcanul care a semănat spaima printre concitadini a ajuns iniţial după gratii pentru că, în noaptea de 23 spre 24 martie 2017, a tăiat mai multe cauciucuri de la maşini, a ameninţat proprietarii vehiculelor şi a lovit-o pe fosta nevastă, încercând de asemenea să deturneze declaraţiile unei victime.

El a fost amendat de mai multe ori în ultimii ani pentru tulburarea liniştii publice. Printre ultimele sale victime este şi un fost poliţist (Dănuţ Dinu Timofte), căruia i-a spart cauciucurile maşinii (probabil din răzbunare că l-a anchetat), Patricia Irimia – pe care a lovit-o, şi Daniel Ciobanu – patronul unei case de amanet, pe care l-a ameninţat pentru a-l determina să-şi schimbe declaraţiile date la audieri. Culmea este că Florin Marulicaru a comis aceste fapte în timp ce beneficia de suspendarea (pe trei ani) a unei pedepse de şase luni aplicată de judecători în vara lui 2016, într-un alt dosar de distrugere.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.