Acasă Social Şoric a pierdut procesul cu Poliţia Locală

Şoric a pierdut procesul cu Poliţia Locală

1676
0
DISTRIBUIȚI

Ieşit pe uşa din dos din sistem, fostul comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, demis de la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) după scandalul „Falău“, a pierdut procesul în care contesta o sancţiune contravenţională aplicată de Poliţia Locală Piatra-Neamţ (condusă de fostul poliţist Eugen Pancu), pentru nereguli rutiere. El fusese „taxat“ pe 19 aprilie 2019, a atacat în instanţă procesul-verbal şi, la sfârşitul anului trecut, judecătorii i-au respins acţiunea. El putea să atace cu apel prima sentinţă, însă nu a mai făcut-o, acceptând astfel că a greşit.

Şoric a „dispărut“ din viaţa publică după ce a fost dat afară din Poliţie şi s-a făcut mediator. Totuşi, el a mai avut câteva „ieşiri“, pe parcursul ultimilor ani, când a încercat, fără succes, de mai multe ori, să intre în avocatură. Notele pe care le-a luat la examen, mai ales la Drept Penal şi Drept Procesual Penal, materii pe care un poliţist ar trebui să le stăpânească foarte bine, au fost de toată jena, fiind cuprinse între 2 şi 4. În 2019, fostul şef al IJP a renunţat să mai dea examen pentru a intra în avocatură, dându-şi seama probabil că nu are nicio şansă dacă nu învaţă legile.

După ce a devenit „civil“, Şoric a mai avut un singur contact cu Justiţia, în 2017, când a cerut şi obţinut condamnarea unui pietrean care i-a bătut fiul minor. Este vorba despre localnicul Ilie Beşu, care a primit şase luni de închisoare, cu amânare, pe un termen de supraveghere de doi ani. Agresorul a fost obligat, totodată, să achite 8.000 de lei daune morale, din totalul sumei de 25.000 de lei cerute de Şoric.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.