Acasă Eveniment Elev bătut în şcoală

Elev bătut în şcoală

1122
0
DISTRIBUIȚI

Vinerea trecută (14 februarie), un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Păstrăveni, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ din oraşul Târgu-Neamţ, a fost bătut, într-una din pauze, de doi colegi. Incidentul a avut loc pe la ora 17, în incinta respectivei unităţi de învăţământ, iar victima s-a ales cu o fractură de piramidă nazală.

„La ora 19.30, poliţiştii târgnemţeni au fost sesizaţi de personalul Spitalului Orăşenesc «Sfântul Dimitrie» despre faptul că a fost transportat un tânăr la această unitate medicală şi că acesta prezenta leziuni în zona feţei. Colegii mei s-au deplasat acolo şi, în urma cercetărilor, au stabilit că acesta ar fi fost lovit de doi tineri, unul de 17 ani şi celălalt de 18 ani, din Brusturi, colegi în aceeaşi clasă, pe fondul unor neînţelegeri. Tânărul rănit a depus o plângere prealabilă şi în cauză se continua cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La nivelul liceului s-a format o comisie disciplinară care va cerceta incidentul.

Nu este pentru prima oară când în acest liceu au loc scene violente în care sunt implicaţi elevi. S-a mai întâmplat şi în septembrie 2018 când, în pauza dintre două ore, într-o sală de clasă, două eleve de clasa a X-a au trecut de la o ceartă adolescentină la păruială. Un martor a filmat întreaga confruntare şi a postat-o pe internet. Respectivul filmuleţ, care are aproape 50 de secunde, le arată pe tinere având un schimb acid de replici. Una stă în picioare, alta aşezată în bancă. La un moment dat, cea din picioare dă impresia că se îndepărtează, însă se întoarce brusc şi o loveşte pe oponentă peste faţă. Apoi o apucă de păr şi o scutură în toate direcţiile. Agresoarea rămâne în picioare, victima – aşezată. Colegii chicotesc, ba unii le şi încurajează pe fete. „Dăi, bă!“, se aude în fundal. Într-un sfârşit, unul dintre colegi încearcă să le despartă, dar nu reuşeşte. În schimb, reuşeşte să se ridice eleva „înghesuită’’ în bancă. Începe apoi bătaia, asezonată cu trageri de păr, care mai durează vreo 20 de secunde. Apoi, după câteva îndemnuri „gata, băi!“, venite din partea aceluiaşi coleg care mai încercase o dată să le despartă, cele două sunt separate. Despre acel incident, la vremea respectivă, conducerea liceului a aflat doar în momentul în care filmuleţul a fost postat şi apoi distribuit masiv pe internet.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.