Acasă Eveniment Sinucidere la Bisericani: S-a aruncat pe geamul spitalului

Sinucidere la Bisericani: S-a aruncat pe geamul spitalului

786
0
DISTRIBUIȚI

 

Un bărbat de 70 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, a murit, vineri dimineaţă, după ce s-a aruncat de la etajul doi al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. Bărbatul internat de aproximativ cinci zile în spital, cu probleme pulmonare, s-a aruncat, pe la ora 6.30, de la fereastra unui hol, de la aproximativ 10 metri înălţime şi a murit pe loc. Echipa de resuscitare a Ambulanţei a ajuns lângă trupul bărbatului doar pentru a constata decesul provocat de fracturi, şoc hemoragic şi le-ziuni la cap.

Înainte de a se arunca, sinucigaşul a fost văzut de un alt pacient de la pavilionul alăturat. Martorul la tragedie i-a spus să nu se arunce, însă strigătele lui nu au fost luate în seamă. Gestul la care a recurs bătrânul i-a surprins pe colegii de salon dar şi pe cadrele medicale care îl aveau în îngrijire, în condiţiile în care anterior tentativei de sinucidere nu a dat nimic de bănuit. Mai mult, astăzi urma să fie externat.

„S-ar părea că a fost o sinucidere cu premeditare, pacientul alegându-şi ora şi locul. Nimeni nu a bănuit că va face asta, nu avea motive. S-a comportat normal cu toată lumea. Starea lui era ameliorată şi urma să fie externat, sâmbătă – 11 octombrie. El fu-sese anunţat că va fi externat, cu două zile mai devreme. Nu s-a aruncat de pe fereastra salonului în care era internat, pentru a nu fi oprit de colegii de salon, ci de pe un geam al unui culoar, unde atunci nu se afla nimeni. Şi-a ales ora, să nu fie asistente pe hol, era înainte de începerea tratamentelor, în jurul orei 6.00. A ales şi locul – o zonă pavată cu beton. În cădere, s-a lovit puternic şi a decedat prin stop cardio-respirator“, a declarat ec. Emilia Ciobanu, ma-nagerul Spitalului Bisericani.

 

În acest caz sunt desfăşurate două anchete, una din partea medicilor iar alta din partea poliţiei. „În acest moment se desfăşoară cercetări privind  împrejurările în care s-a produs incidentul“, ne-a spus subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Tot la Spitalul Bisericani, un caz similar a avut loc în urmă cu doi ani, tot pe la începutul lunii octombrie (6 octombrie 2012) când un bărbat de 48 de ani, internat, s-a spânzurat pe motiv că vroia să plece acasă din spital şi nu avea voie. La vremea respectivă, bărbatul, de loc din Satu Mare, a recurs la sinucidere după miezul nopţii, când bolnavii dormeau. El a fost găsit la primele ore ale dimineţii, atârnat de un cablu legat de grinda balconului de la salonul în care a fost internat.

(Maria NISTOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.