Acasă Administratie Sincope în licitaţia pentru deşeuri

Sincope în licitaţia pentru deşeuri

1484
0
DISTRIBUIȚI

Licitaţia pentru delegarea operării depozitului de deşeuri nepericuloase de la Girov, estimată la o valoare de 211.500.000 de lei, fără TVA a ajuns într-un impas.

Mai exact, zilele trecute, consultantul angajat de Consiliul Judeţean să verifice eligiblitatea ofertanţilor care s-au înscris la licitaţia demarată pe data de 2 august, a propus eli-minarea tuturor candidaţilor, asta după ce a verificat ofertele şi datele financiare depuse de firmele sau asocierile de firme care s-au înscris la această licitaţie extrem de importantă.

Deşi s-a solicitat anularea procedurii încă de acum două zile, ieri, la momentul în care consultantul financiar şi-a expus opinia şi argumentele în faţa comisiei, unii membri nu au fost de acord cu anularea procedurii şi au solicitat să verifice actele ei înşişi. Unul dintre aceştia a fost Doru Conache, directorul tehnic al Consiliului Judeţean Neamţ, care a preluat spre studiere el personal aceste acte. Drept urmare s-a amânat luarea unei decizii până pe data de 24 noiembrie.

„Procedura de desemnare a operatorului pentru proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP nu este încă fina-lizată şi se află în termen. Deocamdată, au fost semnate doar procesele verbale ale şedinţelor de evaluare“, a declarat Emilia Arcan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Firmele înscrise deja la licitaţie sunt unele dintre cele mai puternice din România, aspect care îndreptăţeşte oarecum declaraţiile mai vechi ale lui Culiţă Tărâţă, care a afirmat în mai multe rânduri că existe interese majore pentru ca licitaţia aceasta să fie câştigată de unii sau de alţii.

Firmele care doresc să gestioneze gunoiul din Neamţ, sunt SC Tahal România SRL Bucureşti susţinută de Sitahal-Hagal (Italia). Aceste firme au declarat ca subcontractant pe SC Argif Proiect SRL Piteşti. A doua firmă înscrisă este SC Iridex Group Import Export SRL Bucureşti. Urmează asocierea dintre SC A.S.A. Servicii Ecologice SRL Arad şi Romprest Service SA Bucureşti iar a patra asociere înscrisă la licitaţie este cea dintre SC Eco Sud SA Bucureşti şi SC High Sorting SRL Bucureşti – în acest caz subcontractant declarat fiind SC Proiect Infra 2005 SRL Piteşti.

Depozitul de deşeuri de la Girov intră într-o perioadă de conservare

Consiliul Judeţean Neamţ a anunţat, ieri că s-a semnat un contract de conservare a instalaţiilor şi echipamentelor pentru depozitul judeţean de deşeuri nepericuloase Girov. Contractul s-a semnat cu SC VICTOR CONSTRUCT SRL, aceeaşi firmă care a realizat depozitul. Valoarea contractului este de 45.000 lei/lună fără TVA. Nu se menţionează perioada pentru care s-a semnat acest contract.

În paralel, la cele patru obiective de investiţii din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ“ paza este asigurată de către SIL Guard SRL prin contractul nr. 14243/277 din 16.10.2014. Consiliul Judeţean Neamţ urmează să asigure paza  obiectivelor până la predarea acestora către delegaţii serviciilor de colectare şi transport deşeuri. Aceste operaţiuni privind paza şi conservarea obiectivelor de investiţie din proiect au fost aprobate prin HCJ nr. 116/31.07.2014.

Aici nu se menţionează suma pe care o va plăti instituţia pentru paza bunurilor.

„Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ“

Prin proiectul „Sistem de Ma-nagement Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ“ al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Neamţ au fost construite următoarele obiective de investiţii: depozitul judeţean de deşeuri nepericuloase Girov; staţiile de sortare şi transfer al deşeurilor Cordun; staţia de transfer Târgu Neamţ; staţia de transfer Taşca.

Aceste bunuri au intrat în proprietatea Consiliului Judeţean Neamţ de la data emiterii/semnării procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, după cum urmează: Proces verbal nr. 13908 din 09.10.2014 pentru depozitul judeţean de deşeuri din Girov, iar pentru staţii de sortare şi transfer cu proces-verbal nr.15098 din 30.10.2014.

Prin prevederile alin. (5) ale art. 6 – Eligibilitatea cheltuielilor din Contractul de Finanţare 131165 din 24.02.2011 dintre Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Consiliul Judeţean Neamţ, „Autoritatea de Management al Programului Operaţional Mediu are dreptul de a recupera finanţarea acordată în cazul în care investiţiile nu sunt folosite conform prevederilor Contractului de finanţare şi prevederilor legale“.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.