Acasă Eveniment Şi-au construit casă într-un copac

Şi-au construit casă într-un copac

2442
1
DISTRIBUIȚI

O situaţie cel puţin neobişnuită au descoperit poliţiştii locali pietreni în timpul unei acţiuni specifice de identificare a persoanelor fără adăpost cu scopul de a le oferi sprijin specializat şi un acoperiş provizoriu deasupra capului. O femeie de 26 de ani şi un bărbat de 46 au fost găsiţi, miercuri – 20 martie, într-o colibă amenajată într-un copac, pe dealul Cozla din Piatra-Neamţ. Cei doi nu au o locuinţă şi, cel mai probabil, s-au gândit că improvizarea unei colibe suspendate e singura soluţie pentru a trece mai uşor peste nopţile reci.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, „zona era plină de deşeuri, iar pentru a se încălzi, cei doi aprindeau focul, astfel existând riscul producerii de incendii care s-ar fi putut extinde şi la casele de pe strada din imediata apropiere. Aceştia au fost  identificaţi şi predaţi reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piatra-Neamţ pentru a fi cazaţi în Centrul pentru persoane fără adăpost din cartierul Speranţa“.

În timpul aceleiaşi acţiuni, agenţii de ordine publică au mai depistat încă două persoane (un bărbat de 51 de ani şi o femeie de 34) dormind într-o centrală termică dezafectată de pe strada Grigore Ureche din Piatra-Neamţ. După ce au fost identificaţi, cei doi au fost, şi ei, conduşi la Centrul pentru persoane fără adăpost din Speranţa, însă au refuzat să zăbovească acolo prea mult, preferând să se întoarcă pe străzi.

(R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.