Acasă Administratie Se înmulţesc amenzile pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Se înmulţesc amenzile pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

1485
2
DISTRIBUIȚI

O femeie din Piatra-Neamţ a fost sancţionată contravenţional, zilele trecute, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru că a depozitat ilegal deşeuri provenite din curtea unei societăţi comerciale din municipiul Piatra-Neamţ, în cartierul Speranţa.

„Având în vedere numărul tot mai mare de sesizări cu privire la depozitarea necontrolată de deşeuri de toate tipurile, în mai multe zone din municipiul Piatra-Neamţ şi în special pe albiile pârâurilor, Poliţia Locală, prin Compartimentul Protecţia Mediului, a demarat o acţiune specifică de depistare, identificare şi sancţionare a persoanelor care încalcă prevederile HCL 7/2010 (Regulamentul privind serviciul de salubrizare a municipiului Piatra Neamţ. Astfel, în perioada imediat următoare vor fi monitorizate cartierele (Gara Veche, Ciritei, Văleni, Speranţa, 1 Mai) considerate a fi zone de risc pentru aruncarea deşeurilor în locuri nepermise.  Asociaţiile de proprietari vor fi atenţionate cu privire la obligaţiile care le revin în ceea ce priveşte efectuarea curăţeniei de primăvară în zonele adiacente blocurilor, precum şi în privinţa depunerii deşeurilor provenite din resturi vegetale, în locurile special amenajate“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

Conform HCL 7/2010, articolul 2, punctul „a“ este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri şi gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, ţigări, gunoi de grajd, obiecte uzate etc.“,  iar „cetăţenii, instituţiile publice, agenţii economici, persoane fizice – proprietari sau chiriaşi, asociaţii de proprietari, deţinătorii de imobile, etc. „au obligaţia să păstreze curăţenia şi ordinea pe arterele de circulaţie, străzi, în parcuri, în locuri de joacă pentru copii, locuri de agrement şi în alte locuri publice, să nu ardă resturi vegetale şi menajere în curţi, pe străzi sau în containere“ (art. 1, punctul „n“). Încălcarea articolelor menţionate se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei pentru persoane fizice şi 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice, respectiv cu amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoane juridice.

Reprezentanţii Poliţiei Locale mai precizează că cetăţenii pot apela dispeceratul instituţiei la numărul de telefon 0233.231.300, în cazul în care constată că au fost depozitate ilegal deşeuri (de orice tip), în alte locuri decât în zonele special amenajate. (R.C.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.