Acasă Politica Scrisoare deschisă către primarul MEU interimar, Dragoş Chitic

Scrisoare deschisă către primarul MEU interimar, Dragoş Chitic

1443
1
DISTRIBUIȚI

Vă scriu această scrisoare întrucât până la alegerile ce urmează, fie că vreau, fie că nu, sunteţi şi primarul meu, iar eu, de la primarul meu îmi doresc în primul rând să perceapă corect mesajele ce i se adresează.

Observ că în ultima vreme se întâmplă tot mai des să îmi răstălmăciţi cuvintele şi de aceea aş dori să fac câteva clarificări.

Constat că vă place să pozaţi în victimă, acuzând în stânga şi în dreapta că sunteţi persecutat, că duşmanii vă înconjoară şi vă agresează, iar pentru acest motiv aş vrea să fac câteva precizări:

În cadrul dezbaterii difuzată de televiziunea Digi24 v-am spus DOAR că ne ascundeţi adevărul, că încercaţi să prezentaţi situaţia actuală ca fiind o stare de normalitate, fără a expune situaţia reală din Primăria Piatra-Neamţ.

Am greşit că am sesizat lipsa de transparenţă?! Repet: NU v-am acuzat, aşa cum insinuaţi, de faptul că aţi aprobat garantarea creditului pentru societatea Perla Invest, dar dumneavoastră, în cadrul conferinţei de presă de ieri, aţi ales să vă scuzaţi pentru fapte de care NU v-a acuzat nimeni. Dar în acelaşi timp alegătorii mă întreabă de ce totuşi n-aţi negociat cu banca termenii unei eventuale re-eşalonări, astfel încât să nu puneţi în pericol primăria şi prin asta să ne expuneţi pe noi, contribuabilii, la penalităţi şi majorări de întârziere?!

Adică aş vrea să vă întreb: oare dumneavoastră cum vă puteţi uita în ochii angajaţilor primăriei şi în cei ai propriului dumneavoastră electorat ştiind că îi expuneţi financiar?

Vă simţiţi confortabil numai când sunteţi înconjurat de grupul dumneavoastră de interese sau, mă scuzaţi, de acei funcţionari din primărie care vă fac campanie electorală pe bani publici? Vă simţiţi bine numai când mai prindeţi câte un utilaj care simulează nişte lucrări de infrastructură sau în mijlocul unor admiratori frumos aşezaţi în jurul dumneavoastră pe la diverse evenimente organizate de Camera de Comerţ şi Industrie?

V-am arătat ce înseamnă o acţiune de ecologizare făcută cu ajutorul voluntarilor şi nu cu ajutorul angajaţilor Poliţiei Locale, instituţie aflată în subordinea dumneavoastră. V-am vorbit despre securitatea cetăţeanului, iar dumneavoastră simulaţi un sistem de supraveghere video cu doar 10 camere. V-am semnalat faptul că cele 5 info-point-uri nu funcţionează, dar acolo nu aţi mai reuşit să simulaţi nimic pentru că este vorba de soft.

V-am spus că în Piatra-Neamţ nu sunt locuri de muncă, iar dumneavoastră

v-aţi lăudat cu cele aproape 3.000 de locuri de muncă înfiinţate într-un an de zile doar de firma Grup Est Security, mecanism la care dumneavoastră nu v-aţi adus în niciun fel aportul.

V-am spus că ascundeţi corespondenţa cu creditorul societăţii Perla Invest şi mi-aţi răspuns că am trăit la Bucureşti şi nu cunosc realităţile oraşului meu.

Ba le cunosc domnule primar interimar şi chiar mai bine decât dumneavoastră.

Când v-am spus că primăria este debitorul garant şi poate fi executată de către bancă, aţi protestat. De pe data de 20 aprilie, când instanţa de judecată a hotărât să admită cererea de încuviinţare a executării silite şi a aprobat-o “prin toate formele” şi fără cale de atac, de ce nu aţi comunicat pietrenilor nimic? Poate pentru că vreţi să ascundeţi realitatea? Poate pentru că nu vă place transparenţa? Faceţi la fel ca pe Facebook, vreţi să cenzuraţi şi să ştergeţi orice nu vă convine?

De ce a fost nevoie ca presa şi eu, personal, să vă cerem un punct de vedere la 6 zile după decizia instanţei?

Cum explicaţi alegătorilor faptul că în conferinţa de presă de ieri aţi avut lipsa de inspiraţie să acuzaţi banca creditoare că s-a grăbit să vă execute tocmai în campania electorală, deşi aţi avut un an de zile să negociaţi cu banca, dar nu aţi fost în stare şi asta în contextul în care dumneavoastră spuneţi că aţi avut o înţelegere cu banca pentru preluarea creditului de către Primăria Piatra Neamţ. Păi, hotărâţi-vă! Sunteţi sau nu partener cu banca?

Ce o să spuneţi dacă, peste câteva zile, se va produce executarea societăţii Perla Invest?

O să ne spuneţi că asta a fost strategia şi că este bine?

De ce nu ieşiţi să ne explicaţi din ce veţi plăti datoria către bancă?

Deşi nimeni nu se bucură de situaţia financiară a primăriei, nu credeţi că proasta gestionare a relaţiei cu creditorii şi iată, acum, executarea silită iminentă VI SE DATOREAZĂ?!

Eu, personal, sunt cel mai îngrijorat şi sunt convins că pietrenii vor vota pentru schimbare, pentru că s-au săturat de investiţii nerentabile pentru cetăţeni, dar foarte rentabile pentru cei care administrează aceste investiţii.

De ce nu ne spuneţi nouă, cetăţenilor din Piatra-Neamţ, că noi vom plăti această datorie şi mai ales dobânzile şi penalităţile?

În virtutea obiceiurilor proaste ale PDL-ului din care cu onoare aţi făcut parte, aţi apelat ieri la pomeni electorale, aşa cum au făcut-o PDL-iştii în ultimii 12 ani la Piatra-Neamţ?

Le-aţi oferit ieri câte o lumânare. Foarte frumos gestul dumneavoastră, mai ales acum în Săptămâna Patimilor.

Mă roagă bătrânii, domnule primar interimar, să vă-ntreb: credeţi că ne mituiţi cu lumânări chinezeşti rămase nevândute? Chiar aici s-a ajuns cu jignirea?!

Este revoltător! Nu aţi mai avut găleţi portocalii, n-aţi mai avut făină, zahăr şi ulei? Voi cei de la PDL, vopsiţi în PNL, n-aţi mai găsit altceva cu care să încercaţi să mituiţi votanţii, decât lumânarea pentru noaptea de Înviere?

De ce nu le povestiţi oamenilor cum le-aţi tăiat salariile, pensiile, alocaţiile pentru copii, cum le-aţi închis spitalele, ca acum să le daţi lumânări?

Nu o să vă judece doar cetăţenii, domnule primar interimar, o să vă judece şi Dumnezeu pentru dispreţul pe care îl aveţi pentru oameni crezându-i atât de săraci spiritual încât să vă folosească lumânarea de parafină în noaptea de Înviere. Şi totuşi, dacă tot aţi vrut să împărţiţi lumânări, nu era mai bine să le cumpăraţi din lăcaşurile sfinte aşa cum recomandă Biserica Ortodoxă, mai precis, lumânări din ceară curată?

Nu m-aş mira să fi cumpărat până şi lumânările din banii pietrenilor, că în rest, totul a fost cumpărat pe banii lor.

Şi dacă nu e aşa, vă provoc în continuare la o dezbatere publică pentru a stabili adevărul.

Vă urez sărbători fericite domnule primar interimar şi mă rog la Dumnezeu să vă ierte păcatele.

Cu deosebit respect,

Cetăţean

Liviu HARBUZ

PS: Să ştiţi, domnule primar interimar, şi în 1907 boierii le-au dat o masă şi o lumânare ţăranilor înaintea de a se răscula!

1 COMENTARIU

 1. De ce interveniţi tocmai acum, domnule Deputat? Când Gheorghe Ştefan, “incitat” de Constantin Apostol, a plănuit DISTRUGEREA dealului Cozla, dumneavoastră unde eraţi? De ce nu s-au opus proiectului, la vremea respectivă, consilierii PSD?

  Uite cine sunteţi voi, ăştia care acum vă daţi “justiţiari” (de ochii lumii):

  “Directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, a fost condamnat definitiv, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, într-un dosar de corupţie, după ce ar fi înlesnit unei firme obţinerea frauduloasă de fonduri europene.”

  http://www.mediafax.ro/social/directorul-agentiei-de-dezvoltare-regionala-nord-est-condamnat-cu-suspendare-pentru-coruptie-13822700

  “Gheorghe Ştefan, condamnat la 3 ani și sechestru pe avere!”
  http://www.fanatik.ro/judecatorii-de-la-iccj-dau-astazi-sentinta-dosarul-microsoft-procurorii-au-cerut-inchisoare-cu-executare-678874

  “ROMÂNIA FURATĂ. Subvenții ilegale pentru 9,5 de milioane de animale care există doar într-un calculator”
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+Subventii+ilegale+pentru+9+5+de+milioane+de+anima

  “Modalitatea de desemnare a firmei câştigătoarei declanşează un scandal internaţional. Consorţiul danez oferise un preţ mai mic, de doar 33.000 de lei vechi, dar a oferta a fost respinsă. Ambasada Danemarcei sesizează DNA şi este făcut un dosar penal pe numele fostului şef al ANSVSA, Liviu Harbuz, şi a membrilor comisiei de licitaţie.”

  “Liviu Harbuz, acuzat de deturnarea a 17,2 miliarde de lei”
  https://romanicablues.wordpress.com/2011/08/21/candidatul-usl-la-neamt-liviu-harbuz-un-papagal-scandalagiu-si-penal/

  “Liviu Harbuz, candidatul bătăuş al USL”
  http://www.evz.ro/liviu-harbuz-candidatul-bataus-al-usl-942544.html

  “Dosar de politician: Povestea halucinantă a deputatului Harbuz. Colegiul veterinarilor, afacerea privată a șmecherilor”
  http://www.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-povestea-halucinanta-a-deputatului-harbuz-colegiul-veterinarilor-afacerea-privata-a-smecherilor-video-113618.html

  “Fostul secretar de stat, Liviu Harbuz, cercetat penal”
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1232371-fostul-secretar-stat-liviu-harbuz-cercetat-penal.htm

  “Lobby, ameninţări şi ilegalităţi pentru banii de la Drupo”
  http://realitateamedia.ro/lobby-amenintari-si-ilegalitati-pentru-banii-de-la-drupo/

  “Potrivit declaraţiilor celor din conducerea Drupo, în horă s-a prins la un moment dat şi deputatul Liviu Harbuz. El ar fi încercat să determine membri AGA şi CA de la Drupo să încheie contractul cu Trust CCDP. În primă fază cu rugăminţi, apoi cu ameninţări mai mult sau mai puţin evidente. Unii membrii din AGA şi din CA au spus că li s-a transmis telefonic că ar fi bine să rezolve situaţia, altfel se vor trezi cu „mascaţii la uşă“.”

  “Emil Boc, Ilie Sârbu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi de un nou dosar DNA”
  http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-emil-boc-ilie-sarbu-adriean-videanu-gheorghe-pogea-si-vasile-puscas-vizati-de-un-nou-dosar-dna-15276435

  “Printre aceşti miniştri, actele de urmărire penală ( din dosarul lui I. Niculae-n.r.) i-au evidenţiat pe Emil Boc – prim ministru, Pogea Gheorghe – ministru al Finanţelor Publice, şi Videanu Adrian – ministrul Economiei, care a exercitat asupra secretarului de stat Harbuz Liviu, fie anumite forme de presiuni, fie demersuri de persuadare, pentru ca acesta să găsească soluţii pentru promovarea şi adoptarea actului normativ vizat de patronul Interagro”, arată DNA în documentul citat.”

  “Dosar de politician: Primarul Dragoș Chitic, crescut în umbra lui Pinalti”
  http://m.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-primarul-dragos-chitic-crescut-in-umbra-lui-pinalti-video-141279.html

  “Toate aceste tranzacții imobiliare s-au făcut în timp de Dragoș Chitic era viceprimarul lui Pinalti iar beneficiarul Mihai Apopii era fostul patron al lui Chitic. De fapt, Dragoș Chitic a lucrat pentru Mihai Apopii încă de la mijlocul anilor 90 când a fost angajat pe postul de referent la Camera de Comerț și Industrie Neamț.”

  Eu nu ţin partea nimănui. Dar observ că, în comparaţie cu Liviu Harbuz, Dragoş Chitic pare a fi, totuşi, “mai curat”. Şi-a găsit cine să-l “urechească” pe viceprimar. De parcă Chitic ar fi decis de capul lui investiţiile pentru proiectele nerentabile iniţiate de Pinalti şi-a lui ceată. Complicii se acuză reciproc…

  Ce să spun, iaca nu mai poate Harbuz de “binele” pietrenilor. L-a cuprins subit “spiritul civic”, taman acum, în prag de alegeri…

  Peste tot, în politică, dai numai indivizi compromişi; dai numai peste indivizi care au avut probleme cu Justiţia. Nu-i mai crede nimeni că ar fi “bine intenţionaţi”. Şi, oricum, pentru ei e prea târziu.

  Liviu Harbuz: te ia DNA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.