Acasă Eveniment Şcoala nr. 2 Piatra-Neamţ a fost închisă până pe 23 octombrie

Şcoala nr. 2 Piatra-Neamţ a fost închisă până pe 23 octombrie

181
0
DISTRIBUIȚI

De astăzi şi până duminică – 23 octombrie, toţi elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamţ vor face cursuri online. Decizia a fost luată de Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, şi avizată ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cauză că foarte multe cadre didactice au fost confirmate cu coronaviroză.

„La această şcoală nu mai puteau să se desfăşoare cursuri faţă în faţă, deoarece nu sunt cadre didactice care să suplinească lipsa colegilor bolnavi. Părinţii au susţinut decizia conducerii şcolii, aşa că astăzi am avizat trecerea în online la acest final de săptămână şi toată săptămâna viitoare“, a declarat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Situaţia epidemiologică la Şcoala nr. 2 nu era, oricum, prea bună; săptămâna aceasta se ajunsese în situaţia ca 17 clase să facă ore online din pricina cazurilor de coronaviroză în rândul elevilor.

Tot ieri, Inspectoratul Şcolar a avizat trecerea în online a elevilor de la Şcoala Stejaru – structură a Şcolii „Nicolae Iorga“ Pângăraţi. Şi în acest caz, decizia a fost luată la nivelul conducerii şcolii coordonatoare, dar din cu totul alte motive. „La Şcoala Stejaru se fac reparaţii la acoperiş, deoarece apa se infiltrează şi a ajuns până la planşee. Cu ocazia acestor reparaţii, s-a constatat că la coşul centralei termice sunt scăpări de fum şi scântei. Imediat s-a decis oprirea centralei. Pentru a preveni un eveniment nedorit, dar şi pentru că sălile de clasă nu pot fi încălzite, s-a preferat trecerea în online timp de două zile – cât durează reparaţiile“, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar.

Reamintim că, în Neamţ, mai sunt cursuri suspendate la Şcoala Păstrăveni – acolo unde au fost înregistrate cazuri de coronaviroză în mai mult de jumătate dintre clase – printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (L. ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.