Acasă Economic Saună în spitale şi în corturile destinate triajului

Saună în spitale şi în corturile destinate triajului

453
1
DISTRIBUIȚI

Sindicaliştii din Sănătate atrag atenţia guvernaţilor că pentru personalul medico-sanitar condiţiile de lucru au devenit din ce în ce mai grele, din cauza temeperaturii mari înregistrate în corturile de triaj şi în saloanele neventilate, în care, inclusiv pacienţii trebuie să facă faţă situaţiei.

„Costumele individuale de protecţie împotriva SARS-CoV-2 îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligaţia de a face triajul în corturi, unde temperatura depăşeşte deseori 45 de grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienţilor în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greşită, alterând extrem de mult condiţiile de muncă ale salariaţilor.După cinci luni de pandemie triajul trebuia să se desfăşoare în clădirile spitalelor, nu în corturi. În felul acesta ar fi fost protejaţi de inutile suferinţe suplimentare atât pacienţii cât şi salariaţii. După trei decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilaţie, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaţilor care poartă echipamentele individuale de protecţie“, a transmis Federaţia „Solidaritatea Sanitară“.

În judeţ, cele mai multe spitale au corturi unde se efectuează triajul pacienţilor care urmează să intre în spital. Unele unităţi au renunţat parţial la folosirea corturilor tocmai pentru că atunci când afară se înregistrează temperaturi ridicate, condiţiile din interiorul acestora sunt greu de suportat. (M.T.)

1 COMENTARIU

  1. In corturi sau în spital este aceeași lucru când sunt 45 de grade, dar e mai bine în cort când ploua !
    Vedeți spitalul Bicaz în ce hal arata și ce condiții trebuie sa îndure personalul și pacienții !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.