Acasă Sanatate Paramedic infectat cu Covid-19

Paramedic infectat cu Covid-19

447
0
DISTRIBUIȚI

La nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“ s-a  înregistrat, weekend-ul trecut, un caz de infectare cu Covid-19, a unui cadru care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ. Este vorba despre un paramedic în vârstă de 42 de ani, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra-Neamţ.

Imediat au fost luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale. Astfel, după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru dispunerea masurilor legale. Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru carantinarea la domiciliu a zece pompieri care au intrat în contact cu paramedicul infectatat, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul IJSU.

„De la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordine au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent. Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie“, a declarat sublocotenentul Irina Popa, purtător de cuvânt al IJSU. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.