Acasă Administratie S-au deschis şantierele la podul de la Preluca şi la DN 15...

S-au deschis şantierele la podul de la Preluca şi la DN 15 Bicaz-Poiana Largului

865
0
DISTRIBUIȚI

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute autorităţile de la judeţ anunţau că de luni, 27 mai, reîncep lucrările la podul de la Preluca şi se deschide şantierul pentru consolidarea versanţilor de-a lungul DN 15 Bicaz-Poiana Largului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a confirmat că lucrurile chiar aşa stau. Referitor la vestitul pod de la Preluca, reprezentanţii DRDP au spus că „de astăzi (n.red. – luni, 27 mai) au început lucrările la suprafaţa trotuarului şi dedesubt. Urmează să se încheie expertizarea pe care ne-au solicitat-o cei de la Inspecţia în Construcţii şi apoi se va trece la turnarea plăcii de beton“.

În ceea ce priveşte lucrarea anunţată pe drumul naţional dintre Bicaz şi Poiana Largului, aceiaşi reprezentanţi ai companiei regionale de stat au spus că firma care a contractat-o este în proces de organizare a şantierului.

„Au început deja cu organizarea şantierului, şi-au adus utilajele oamenii, pentru că aceştia sunt paşii prevăzuţi prin contract, după care se vor apuca de treabă“.

Amintim că, în cazul celui mai distrus drum din judeţul nostru, investiţia a fost finanţată de Guvernul României prin fonduri alocate în regim de urgenţă, având în vedere că şoseaua se prăbuşeşte, la propriu. Potrivit autorităţilor, această primă parte a lucrării (consolidarea) costă 330 de milioane de lei, urmând ca partea de asfaltare să fie finanţată separat, ulterior. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.