Acasă Administratie S-a strâns jumătate din suma necesară construirii modularului ATI

S-a strâns jumătate din suma necesară construirii modularului ATI

917
1
DISTRIBUIȚI

Unitatea modulară de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) care este construită, acum, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, va fi gata în mai puţin de o lună. Cu toate acestea, reprezentanţii Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă“, cei care au avut iniţiativa acestui proiect spun că din punct de vedere financiar au reuşit să strângă doar jumătate din suma necesară întregii lucrări. Proiectul a fost estimat la suma de aproximativ 2 milioane de euro, ceea ce înseamnă că, până acum, sumele donate de cei care s-au alăturat acestui demers au ajuns la circa un milion de euro.

„Când vedem că unele lucrări au atins deja nivelul de 100% în rapoartele de pe şantier, începem săptămâna cu o doză de entuziasm şi energie. Primim un reminder în legătură cu scopul nostru – să schimbăm felul în care se construiesc spitalele în România: responsabil şi eficient. Fotografiile de la construcţia Spitalului Modular ATI Piatra Neamţ arată din ce în ce mai spectaculos. Încă puţin şi pacienţii în stare gravă din întreg judeţul vor avea condiţii de tratament la standarde europene, iar cadrele medicale vor putea lucra în siguranţă în noua secţie de Terapie Intensivă“, au transmis oficialii asociaţiei.

În ultimele două săptămâni, au fost placaţi pereţii şi tavanele, s-a lucrat la instalaţii şi au fost montate generatorul electric şi suporţii tubulaturilor de pe acoperiş. „Continuăm cu lucrările la şapa autonivelantă, montajul tubulaturii şi a structurii de echipamente HVAC, montajul izolaţiei tubulaturii şi montajul centralei de tratare a aerului. Împreună repornim inima spitalului judeţean. Mai avem nevoie de aproximativ jumătate din suma estimată pentru finalizarea proiectului. Fii solidar cu comunitatea din Piatra-Neamţ! Suntem Împreună pentru Moldova!“, potrivit sursei citate.

Reamintim că, unitatea modulară, în care vor fi îngrijiţi pacienţii cu forme grave de Covid-19, va asigura 18 paturi de tratament. Cu darea în folosinţă a acestui nou spaţiu, Pavilionul Chirurgical va fi redeschis şi pentru tratarea pacienţilor non-Covid. Cei care vor să ajute la definitivarea lucrărilor de construcţii, de la modularul ATI, o pot face accesând site-ul daruiesteviata.ro, acolo unde sunt puse la dispoziţie toate datele necesare. Acum, la Spitalul Judeţean, opt paturi de ATI sunt ocupate cu bolnavi Covid, dintre care 5 cu pacienţi intubaţi. (M.T.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.