Acasă Sport Rugby – Europe International Championship 2018 / „Urşii“ nemţeni din Valea Seacă...

Rugby – Europe International Championship 2018 / „Urşii“ nemţeni din Valea Seacă au pus umărul la cea mai categorică victorie din actuala ediţie

2509
0
DISTRIBUIȚI

l România – Germania 85-6

Nemţenii au avut doi jucători reprezentanţi în partida pe care selecţionata de seniori a României a câştigat-o sâmbătă, la scor, împotriva reprezentativei similare a Germaniei. Succesul a fost adjudecat în cadrul Rugby Europe International Championship 2018. Pilierul Andrei Ursache şi fratele acestuia, Valentin, utilizat în linia a II-a sau ca aripă la grămadă în linia a III-a, sunt rugbiştii care reprezintă judeţul Neamţ în lotul echipei României. 85-6 a fost scorul final al meciului câştigat de reprezentativa „Frunzei de stejar“. Partida a fost găzduită pe stadionul „Cluj-Arena“ din Cluj-Napoca, iar la pauza jocului de sâmbătă, tot „tricolorii“ se găseau în avantaj: scor 31-6. Supranumiţi la echipa naţională drept „Urşii“ nemţeni, fraţii Andrei şi Valentin Ursache şi-au adus o contribuţie importantă în reuşita victoriei pentru coechipieri. „Stejarii’’ au obţinut şi punctul bonus ofensiv prin acest succes la scor. Meciul a avut o dublă semnificaţie, contând şi pentru etapa calificărilor la Cupa Mondială din 2019. Sâmbătă, la Cluj-Napoca, naţionala „Frunzei de stejar“ şi-a luat cu brio revanşa în faţa Germaniei. Anul trecut, în 11 februarie, nemţii izbuti-seră să câştige, surprinzător meciul de la Offenbach, cu scorul de 41-38.

În alte meciuri jucate sâmbătă, Spania a învins Rusia la Krasnodar cu 20-13, iar Georgia a surclasat Belgia cu 47-0. În clasamentul preliminariilor pentru Cupa Mondială 2019, „stejarii“ ocupă primul loc, cu 17 puncte, urmaţi de Spania, 16 puncte, Rusia, 9 puncte, Germania, 8 puncte şi Belgia, 2 puncte.

Cu echipa României, fraţii nemţeni Andrei şi Valentin Ursache vor juca următorul meci pe 18 februarie, la Madrid, cu Spania.

Echipa României va mai întâlni Rusia, la Cluj-Napoca, în 3 martie, Belgia, la Buzău, în 10 martie şi Georgia, la Tbilisi, în 18 martie.

Sezonul 2017-2018, tur şi retur, are o însemnătate majoră pentru naţionala de rugby a României. „Stejarii“ vor juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, meciurile având în acest sens o miză dublă întrucât vor conta pentru ierarhia competiţiei, asigurând în acelaşi timp, în funcţie de locul ocupat, şi biletul spre Campionatul Mondial din Japonia. Dacă ratează poziţia care o cali-fică direct, naţionala noastră va fi obligată să se impună în „barajul“ cu ocupanta locului 3, în Pacific Tri-Nations (Samoa) sau să câştige turneul de recalificare. La acesta din urmă vor mai participa o echipă din America, una din Africa şi alta din Asia/Oceania. De menţionat este faptul că în cazul în care România s-ar califica la capătul turneului de recalificare, va fi repartizată în Grupa B, alături de actuala campioană a lumii, Noua Zeelandă şi de Africa de Sud, medaliata cu bronz de la ediţia precedentă a Cupei Mondiale.

(C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.