Acasă Eveniment Rezultatul incertitudinii salariale: Asistenţii maternali părăsesc sistemul

Rezultatul incertitudinii salariale: Asistenţii maternali părăsesc sistemul

960
0
DISTRIBUIȚI

Zeci de asistenţi maternali au părăsit sau au anunţat că urmează să părăsească sistemul de asistenţă socială, ca urmare a incertitudinilor legate de plata salariilor. Drept urmare, cu o criză de personal prefigurându-se la orizont, Protecţia Copilului a dat startul unei campanii de recrutare de asistenţi maternali profesionişti.

Anunţul instituţiei pune accent, mai ales, pe latura umană a legăturii dintre un asistent maternal şi copilul pe care-l ia în grijă: „Mulţi copii din Neamţ aflaţi în situaţii dramatice – neglijaţi, abuzaţi sau părăsiţi de propriii lor părinţi – ajung lunar în grija statului şi, cel mai adesea, ajung în familiile asistenţilor maternali. Astfel, aceşti copii au parte în sfârşit de grija şi atenţia necesară şi pot să se simtă în siguranţă alături de părinţii de profesie“.

Toţi cei care iubesc copiii, care îşi doresc un serviciu stabil şi sigur, la domiciliu, şi retribuit cu sume ce pot ajunge la 5.000 de lei brut sunt aşteptaţi să depună cereri la sediul DGASPC Neamţ.

Condiţiile care trebuie îndeplinite de solicitanţi: să fi absolvit minimum 10 clase şi o şcoală profesională; să deţină o locuinţă decentă pentru nevoile unui copil; să nu aibă cazier judiciar; să nu fie decăzuţi din drepturile părinteşti; să nu aibă boli cronice transmisibile.

Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, solicitanţii vor fi evaluaţi  psihologic de către specialiştii Protecţiei Copilului, după care vor urma cursuri gratuite de formare.

„Această sesiune de recrutare este parte a proiectului cu finanţare europeană TEAM-UP iniţiat de  Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii la nivel naţional în parteneriat cu toate direcţiile pentru protecţia copilului cu scopul creşterii calităţii sistemului de asistenţă socială şi a numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii“, se arată într-un comunicat de presă. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.