Acasă Politica Răzvan Cuc dezvăluie ce se ascunde în spatele tăcerii guvernului: UE a...

Răzvan Cuc dezvăluie ce se ascunde în spatele tăcerii guvernului: UE a pus cruce unei autostrăzi din România

1392
0
DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a suspendat finanţarea din fonduri europene pentru autostrada Sibiu-Piteşti, anunţă Răzvan Cuc, deputat PSD Neamţ, fost ministru al Transporturilor. Cuc reamarcă o tăcere suspectă a Guvernului PNL faţă de acest aspect calificat drept un precedent periculos pentru România în relaţia cu Uniunea Europeană, şi crede că atitudinea Comisiei Europene nu este deloc întâmplătoare, pentru că marile proiecte pe infrastructură ale Guvernului PSD au deranjat la Bruxelles.

Cu alte cuvinte, Răzvan Cuc lasă să se înţeleagă că cineva îşi doreşte o Românie subdezvoltată, cel puţin din punct de vedere al infrastructurii rutiere.

“Vizita Premierului Orban la Bruxelles făcută doar pentru poze. Autostrada Sibiu-Piteşti suspendată de către Comisia Europeană. Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România şi anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-şi mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obţinut încă din luna decembrie 2018).

În loc să se plimbe pentru poze şi văicăreala lor clasică, premierul Orban ar fi trebuit să «dea cu pumnul în masă» pentru ca acest proiect să îşi continue implementarea prin finanţare din fonduri europene!

Din păcate, ce nu înţelege sau poate chiar nu ştie premierul este că această notificare de suspendare crează un precedent foarte periculos pentru tot ce înseamnă proiecte de infrastructură din România finanţate din fonduri europene!

Un lucru este cert: Romania are un guvern ireresponsabil şi habarnist, iar pe premier este foarte clar că nu îl ia nimeni în serios!

Nu încerc să îi explic eu domnului Orban pentru că a văzut şi singur că toate proiectele pe care le-am semnat şi lansat doar pe infrastructură rutieră însumează multe miliarde de euro. Sunt convins că lucrul acesta a deranjat. Şi a mai deranjat si faptul că România a îndrăznit să lanseze, într-un mod accelerat, proiecte care asigurau o absorbţie foarte mare… Restul este uşor de dedus!

Dragă PNL, nu-ţi transforma guvernul din unul incompetent, în unul care îşi trădează ţara şi pe români”, a declarat fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.