Acasă Politica Răzvan Cuc desfiinţează acuzaţiile premierului privind autostrada Lugoj – Deva:”Restricţiile s-au ridicat...

Răzvan Cuc desfiinţează acuzaţiile premierului privind autostrada Lugoj – Deva:”Restricţiile s-au ridicat doar pe hârtie!”

1443
0
DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul de Neamţ Răzvan Cuc, a reacţionat dur după ce premierul Ludovic Orban a cerut justiţiei să ancheteze “măgăriile” de la Lotul 3 al Autrostrazii Lugoj – Deva.

“După pandemia de Covid-19, care i-a luat minţile, cu achiziţiile făcute în această perioadă, văd că premierul se crede instanţă de judecată şi dă verdicte de vinovăţie.

Observ că din luna noiembrie, la mai bine de şapte luni de la preluarea guvernării, guvernul PNL nu a fost în măsură să ia o decizie corectă cu privire la Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Nu au putut să dea o soluţie corectă şi legală cu privire la restricţiile de pe acest lot.

După ce au deschis traficul, cu restricţii de viteză şi tonaj, după mai multe expertize asupra acestui lot (mai exact trei expertize – una dintre ele nefiind nici acum finalizată), astăzi CNAIR a decis să ridice restricţiile de tonaj, păstrând însă restricţiile de viteză.

Păi dacă autostrada era bună şi corespundea din punct de vedere al calităţii şi siguranţei, de ce n-au deschis-o fără restricţii?

Problema este că restricţiile s-au ridicat doar pe hârtie, fără să fi fost făcute toate lucrările suplimentare, lucrări care ar fi trebuit să existe deja la momentul recepţiei şi care nu erau efectuate.

Dacă acest contract era ok, de ce expertizele ulterioare recomandau efectuarea de lucrări suplimentare pentru siguranţa circulaţiei?

Vreau să spun tuturor că ridicarea restricţiilor fără a pune în siguranţă traficul, prin nerealizarea tuturor lucrărilor SUPLIMENTARE, are aceeaşi conotaţie juridică precum cea indicată de «instanţa de judecată Ludovic Orban».

La momentul respectiv, dar chiar şi acum, o ţară întreagă a văzut şi vede amploarea dezastrului de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

PNL şi guvernul Orban nu fac nimic altceva decât să arunce fumigene de presă, crezând că doar aşa îi vor mai crede românii.

Cred că dacă situaţia de atunci ar fi stat altfel, PNL ar fi trecut cu vederea situaţia lotului 3 Lugoj-Deva şi ar fi semnat recepţia finală a autostrăzii.

PNL ar face bine să vină cu proiecte noi şi concrete de infrastructură mare, nu să se plimbe pe şantierele pe care le-au lăsat moştenire alţii.

Dragi PNL-işti, vreau să cred că slujiţi românii, nu interesele de partid”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, deputatul de Neamţ Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.